Servet Somuncuoğlu vefat etti

Ağustos 7, 2013

Servet Somuncuoğlu vefat etti

Yazar, belgeselci ve fotoğrafçı Servet Somuncuoğlu, kalp krizi sonucu vefat etti.

Somuncuoğlu’nun cenazesi, Bursa’nın Karacabey ilçesine bağlı İsmetpaşa’da köy camisinde kılınacak öğle namazının ardından Karacabey Mezarlığı’nda toprağa verilecek.

Servet Somuncuoğlu kimdir?

Bursa’da 1964 yılında doğan Servet Somuncuoğlu, öğretmen lisesinin ardından Erzurum Atatürk Üniversitesi Eğitim Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü ile İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi bölümlerinden mezun oldu.

TRT’de uzun yıllar prodüktörlük yapan Somuncuoğlu, “Anadolu’yu Vatan Kılanlar”, “Tarihimize Şan Verenler” ve “Gönül Dünyamızı Aydınlatanlar” adlı senaryoları da yazdı.

Prodüktörlüğün yanı sıra fotoğraf sanatçılığı da yapan Somuncuoğlu, Rusya, Çin, Moğolistan, Kırgızistan, Azerbaycan, Kosova, Macaristan ve Avusturya gibi dünyanın birçok ülkesinde fotoğraflar çekti.

Somuncuoğlu’nun, 4 yılda 150 bin kilometre kat ederek hazırladığı “Karlı Dağlardaki Sır” isimli belgeseli, TÜRKSAV 12. Türk Dünyası Hizmet Ödülü’ne layık görüldü.

Sibirya’dan Anadolu’ya Taştaki Türkler kitabıyla 2008 yılı Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Sedat Simavi Sosyal Bilimler Araştırma Ödülü’nü kazanan Somuncuoğlu, Türk Edebiyatı ve Atlas dergilerinde de yazılar kaleme aldı.

7 Ağustos 2013

Yorum yapın