Kürtçe yapıtlar da Kocaeli Kitap Fuarı’nda!

Şubat 22, 2014

Kürtçe yapıtlar da Kocaeli Kitap Fuarı’nda!

113497-detayKocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 6.’sı düzenlenen Kocaeli Kitap Fuarında Kürt edebiyatçı Roni War mahlaslı yazar, okurlarıyla buluştu. Eserlerini Kürtçe olarak yazan yazarın 19 yapıtı bulunuyor. Ava Yayınları standında imza programı yapan yazar, Kocaeli kitap fuarına bu yıl ilk kez katılıyor olmaktan dolayı çok mutlu olduğunu söyledi.

Kürtçe yapıta önyargı vardı

2003 yılından sonra Kürtçe yapğıtların daha rahat basımı ve dağıtımının yapıla bildiğini belirten yazar, yasal olarak bir engel olmamasına rağmen algı açısından Kürtçe yayınlara hala önyargılı bakıldığını söyledi. Kocaeli Kitap Fuarında bu tür bir önyargıyla karşılaşmadığını söyleyen Roni War, Kocaeli Kitap Fuarındaki ilgi ve alakadan oldukça memnun kaldı.

Kürtçe eser sayısı çok az

Kürtçe yazılı eserlerin ülkemizde oldukça az olduğunu ve edebiyatın millet olmanın vazgeçilmez bir parçası olduğunu söyleyen yazar, “bir milletin kendi diliyle eserleri olmasının yasaklanması bu zamana kadar yapılan bir şeydi ama günümüzde özgürlükler noktasında çok yol kat ettik” ifadelerini kullandı.

Kürtçe öykü, roman destan ve mizah çalışmaları bulunan yazarın tüm yapıtları 17-25 Mayıs tarihleri arasında Kocaeli Kitap Fuarı’nda yer alacak.

Kaynak: ozgurkocaeli.com.tr (22 Mayıs 2014)

Yorum yapın