Vedat Türkali anması bugün 16.00’da

Ağustos 1, 2021

Vedat Türkali anması bugün 16.00’da

5 yıl önce 29 Ağustos günü kaybettiğimiz Türkiye edebiyatının en önemli yazarlarından Vedat Türkali bugün 1 Eylül Dünya Barış gününde mezarı başında anılıyor. Ayrıntı Yayınları’nın organize ettiği anma töreni saat 16.00’da gerçekleşecek.

Ayrıntı Yayınları’nın açıklaması ise şöyle:

Edebiyat ve düşün dünyası 5 yıl önce bugün çok kıymetli bir yazarı, şairi, sinemacıyı, eşi zor bulunur bir aydını ve mücadele insanını sonsuzluğa uğurladı; Vedat Türkali’yi…

Yazmaya, düşünmeye, barışa, eşitliğe ve halkların kardeşliğine adanmış; dimdik, onurlu Bir yaşam. 29Ağustos2016’da yitirdiğimiz Vedat Türkali, adeta yaşamı boyunca verdiği barış mücadelesini zihinlerde sonsuz kılmak üzere 1 Eylül Dünya Barış gününde toprağa verildi.

Bu ailesinin, yakın dostlarının ve yayınevimizin ortak kararıydı.

Ayrıntı Yayınları olarak tüm eserlerini yayımlamaktan onur duyduğumuz Vedat Türkali’yi bugün saat 16.00’da Zincirlikuyu Mezarlığındaki kabri başında anacağız.

Çok kıymetli Vedat Türkali dostlarına, sevenlerine, okurlarına duyurulur! 

O, eserleriyle sonsuz ve ölümsüzdür. Sırtında Nâzım’ın gömleği ve hiç inmeyen sol yumruğu ile emek ve barış mücadelesinde yolumuza hep ışık tutacaktır. Anısına, yapıtlarına, mücadelesine sonsuz saygı ve özlemle… 

1 Eylül Dünya Barış Günü kutlu olsun! 

AYRINTI YAYINLARI

edebiyathaber.net (1 Eylül 2021)

Yorum yapın