Vedat Sakman, Deniz Durukan’a anlattı: “Usulca Vedat Sakman/Müzisyen”

Şubat 13, 2019

Vedat Sakman, Deniz Durukan’a anlattı: “Usulca Vedat Sakman/Müzisyen”

Vedat Sakman’ın Deniz Durukan’a hayatına anlattığı “Usulca Vedat Sakman/Müzisyen” hep kitap etiketiyle yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

Elli yılı aşkın süredir müzikal tavrından ödün vermeden, popüler müzik ortamında popülist anlayışa prim vermeden yolunu çizen gerçek bir müzisyen: Vedat Sakman. Besteleri, düzenlemeleri ve şarkı sözleriyle Türk müziğine damgasını vurmuş usta müzisyen Vedat Sakman, Deniz Durukan’ın sorularını yanıtladığı Usulca Vedat Sakman/MÜZİSYEN adlı kitapta tüm hayatını ayrıntılarıyla anlatıyor. Usulca Vedat Sakman/MÜZİSYEN, 15 Şubat’ta hep kitap logosuyla raflarda!

“Vedat Sakman elli yılı aşkın süredir sahnede. Sahneye çıktığı ilk günden bu yana müzikal tavrından ödün vermeyen, popüler müzik ortamında olup da popülist anlayışa prim vermeden yolunu çizen gerçek bir müzisyen. Sadece müzikte değil, hayatta da aynı duruşu sergiliyor Vedat Sakman. İçeride neyse dışarıda da o. Müziği neyse kendisi de o. Yalan yok! Onun müzik çizgisi, aynı zamanda hayat çizgisi. Müziği hayat, hayatı müzik olarak kabul etmiş.”

Vedat Sakman besteleri, düzenlemeleri ve şarkı sözleriyle Türk müziğine damgasını vurmuş usta bir müzisyen, Doğu kültürü ile Batı kültürünü içselleştiren, yerelden evrensele ulaşma çabasıyla yola çıkan bir kent ozanı.

Usulca Vedat Sakman/MÜZİSYEN, sadece Vedat Sakman’ın hayatına değil, Türkiye’de ve dünyadaki sosyolojik, teknolojik ve kültürel değişimlerin müziğe yansımalarına da ışık tutuyor.

DENİZ DURUKAN HAKKINDA

1966 yılında İstanbul’da doğdu. Şair ve müzik yazarı. Şiirleri, edebiyat ve müzik üzerine söyleşileri, yazıları çeşitli dergi ve gazetede yayımlandı. 2001 yılında Türk Rock 2000’i (Güven Erkin Erkal’la birlikte), 2002’de Türk Rock 2001’i Stüdyo İmge’den yayımladı. 2005’te İyiler Siyah Giyer adlı müzik kitabını Everest’ten yayımladı. İlk şiir kitabı Şakağına Daya Beni’yi 2005 yılında, ikinci şiir kitabı Rugan’ı 2009 yılında Komşu Yayınları’ndan; Fahriye Abla’dan Çanakkaleli Melahat’e Modern Türk Şiiri’nde Kadın İmgesi adlı kolektif çalışmayı 2012 yılında Everest Yayınları’ndan hazırladı. Üçüncü şiir kitabı Dokuz Katlı Sıdıka’yı 2016 yılında Mylos Yayınları’ndan çıkardı. 2015-2016 yılları arasında yayın yönetmenliğini yaptığı aylık kültür sanat dergisi Pul Biber’i çıkardı.

Bilgi için:

www.hepkitap.com.tr

facebook.com/hepkitapp

twitter.com/hep_kitap

instagram.com/hep_kitap

edebiyathaber.net (13 Şubat 2019)

Yorum yapın