Vedat Özdemiroğlu’ndan Türk’ün Dostoyevski ile Sınavı

Ağustos 19, 2023

Vedat Özdemiroğlu’ndan Türk’ün Dostoyevski ile Sınavı

Vedat Özdemiroğlu’nun Türk’ün Dostoyevski ile Sınavı adlı kitabı Karakarga Yayınları tarafından yayımlandı. Kitabın önsözünü Ercan Kesal kaleme aldı.

Tanıtım bülteninden:

Dostoyevski insan denen canlının en kutsal olanla en bayağı olan arasında hızla gidip gelebilme yeteneğini, insanın bitmek bilmeyen hükmetme isteğini, onun en karanlık yanını ortaya koymaya çalışır.

Dostoyevski’nin kahramanlarıyla kurduğu ilişkinin bir benzerini Vedat Özdemiroğlu Dostoyevski’yle kurmuş. Onu anlamamızı, onun kendi içinde de altüst oluşlara boğulan yanını kabullenmemizi, üslubunu kavramamızı ve içselleştirmemizi sağlamış.

Vedat Özdemiroğlu size Dostoyevski kitaplarının yanına mütemmim bir cüz gibi koyabileceğimiz 222 sorulu ”Dostoyevski Sınavı”nı sunuyor.

Vedat Özdemiroğlu’nun kalemi, Ercan Kesal’ın önsözü ile  Türk’ün Dostoyevski ile Sınavı Karakarga Yayınları etiketiyle tüm kitapçılarda…

Arka Kapak Yazısı:

Bir insanın yaşadığı sürece herhangi bir Dostoyevski kitabı okumadan bu dünyadan geçip gitmesinin kişinin kendine yapabileceği en büyük haksızlık olduğunu söylemiştim bir yerlerde.

Şimdi belki bir şey daha yapmalıyız, Dostoyevski kitaplarının yanına mütemmim cüz gibi koyabileceğimiz Vedat Özdemiroğlu’nun 222 sorulu Dostoyevski Sınavı’ndan geçmek.

– Ercan Kesal

edebiyathaber.net (19 Ağustos 2023)

Yorum yapın