Vapur Edebiyat Temmuz-Ağustos sayısı raflarda

Temmuz 18, 2018

Vapur Edebiyat Temmuz-Ağustos sayısı raflarda

Vapur Edebiyat dergisi, Temmuz-Ağustos sayısında Gölgeler yazarı Zülfü Livaneli’yi kapağına taşıyor.

Livaneli, kitabında kurduğu “Büyük Müstearlar Masası”na dair soruları dergimiz için için yanıtlıyor. Yerli Temalar’da Arda Kıpçak günümüz edebiyatına postmodern pencereden bakmaya devam ediyor. Kıpçak bu sayıda Berkan M. Şimşek’in Leopold’un Sabunu, Mehmet Erte’nin Sahte’si, Ersan Üldes’in Zafiyet Kuramı kitapları merkezinde günümüz Türk romanındaki postmodern eğilimleri yazıyor.

Taner Ay’ın, Jose Robles Pazos Olayı ve Hemingway’i, yazdığı sayımızda “öykü başka, hikaye başka,” diyen M. Fırat Pülselim söyleşisi yer alıyor. Yazmayı Nasıl Öğrendiler? bölümünde Adnan Özyalçıner’in Nezihe Meriç’in yazma serüvenini anlattığı yazısı yine dergide dikkat çeken metinler arasında.

Dünya Kupası geçmişine bir gezinti yapan Esra Arı, Mert Aydın’ın  Dünya Kupası Tarihi adlı kitabını değerlendiriyor.  Can Erol, Kısacık Bir Hikaye, Önder Şit, Öncelerin Lekesi ve Kemal Çavuş da Beşiktaş-Fenerbahçe Maçı adlı öyküleriyle dergiye zenginlik katıyorlar.

Temmuz-Ağustos sayısının Bir Yazara 10 Soru bölümüne ise yazar Turan Dağlı konuk oldu. İrem Er, Dinçer Apaydınla kitabı Yumuşak Oda üzerine bir söyleşi gerçekleştirdi. Gültekin Emre “Yeme İçme Günlüğü”, Orkun Galolar “Ters Karga”  ve Büşra Tarçalır Erol Günümüz Çocuk Edebiyatından Üç Yazar’la Vapur Edebiyat’ın yolculuğuna katkı sunmaya devam ediyor.

edebiyathaber.net (18 Temmuz 2018)

Yorum yapın