Vapur Edebiyat Mart sayısı yayımlandı

Mart 8, 2018

Vapur Edebiyat Mart sayısı yayımlandı

Vapur Edebiyat dergisinin Mart 2018 tarihli üçüncü sayısı yayımlandı.

Ahmet Hamdi Tanpınar, Stefan Zweig, Virginia Woolf, Fernando Pessao ve geçtiğimiz 22 Ocak günü vefat eden Ursula Le Guin’i bir mizansenle kapağına taşıyan Vapur Edebiyat, Vapur Dumanı’na da Yeni Başlayanlar İçin Ursula Le Guin ile giriş yapıyor.

Geniş bir Zweig dosyasının yanı sıra, Pessoa’nın gizemli aşk hikayesine, Tanpınar’ın hayatından önemli bir kesitin Mehmet Can Doğan tarafından anlatıldığı Tanpınar’ın Ensesi ve Tanpınar’ın çizeri Hassan Zahreddine röportajına yer veren Vapur Edebiyat, Virginia Woolf’un 1937’de BBC radyosunda yaptığı ve tek ses kaydı niteliğindeki konuşmasının çevirisini sunuyor.

“Bir Kitabın Öyküsü” bölümünde Nermin Yıldırım, son romanı Dokunmadan’ı yazma sürecini anlatıyor. “Bir Yazara 10 Soru” bölümüne bu sayısında Ömer Erdem konuk oluyor.

Haydar Ergülen Seyir Halinde, Arda Kıpçak Yerli Temalar, Adnan Özyalçıner Düş’ündük’lerimden Kalanlar, Gültekin Emre Yeme İçme Günlüğü, Orkun Galolar Terskarga ve Taner Ay Okuma Günlüğü ile yazılarına devam ediyor.

Ayrıca“Şiir Sokakta” akımına ilham veren AccionPoetica ve tüyler ürpertici Vahşet Cilthanesi: İnsan Derisiyle Kaplı Kitaplar ile öyküler, şiirler ve daha fazlası okuru bekliyor.

edebiyathaber.net (8 Mart 2018)

Yorum yapın