“Vahşi Şeyler” Covid-19’a rağmen dünyayı dolaşan kitaplar arasında

Mayıs 12, 2020

“Vahşi Şeyler” Covid-19’a rağmen dünyayı dolaşan kitaplar arasında

Publishing Perspectives; Fransa, İngiltere, Almanya, Türkiye, İsveç, Amerika ve Güney Kore gibi ülkelerin Japonya’dan Tayvan’a Bulgaristan’dan Estonya’ya farklı bölgelerden okurlara ulaşma imkânı bularak başarıya ulaşan yazar ve kitaplarının listesini yayınladı.

Pandeminin dünya yayıncılığına ve onun kardeşi yaratıcı endüstrilere dayattığı kriz ortamında uluslararası yayıncılığın umut veren sesi olarak tarif edilen duruma dikkat çeken Publishing Perspectives, aynı zamanda yaygın çevirinin olmadığı bu dillerde okura ulaşarak farklı kültür ve bölgelerde tanınır olmanın önemine de vurgu yapıyor.

Bu konuda başarıya ulaşmış kurgu ve kurgu dışı kitapların yanı sıra çocuk kitaplarının da yer aldığı listede Türkiye’den Burcu Aktaş da yer alıyor. Doğan Egmont’tan yayınlanan Vahşi Şeyler kitabı Ermenice, Sırpça ve Arnavutça’ya çevrilen Aktaş, kitabında kahverengi denizi, bitmeyen inşaatları, apartmanlarla kaplı tepeleri, ne zaman geleceği bilinmeyen kışı, içine çekince öksürten havası, plastik çiçeklerle kaplı bahçeleri olan Şehir’in merkezinde yaşayan seksen beş buçuk yaşındaki Mualla’nın pencere kenarındaki hikayesini anlatıyor.

edebiyathaber.net (12 Mayıs 2020)

Yorum yapın