“Uzaklar”: Atasoy’ların dünya seyahati

Ocak 13, 2017

“Uzaklar”: Atasoy’ların dünya seyahati

uzaklarOsman Atasoy’un kaleme aldığı “Uzaklar” adlı kitap Kırmızı Kedi tarafından yayımlandı.

Osman Atasoy, eşinin ve yolculuk sırasında doğan kızları Deniz’in 1992-97 arasında 5 yıl boyunca “Uzaklar” adlı yelkenliyle dünyayı dolaştığı yolculuk bugün hâlâ ilham verici. Samimi ve edebi diliyle Uzaklar, Türk denizciliği için başucu kitabı olmanın yanı sıra, okuru dünyanın uzak diyarlarına götürüyor. Yazarın kendi deyişiyle, “içinde uzakların çağrısını duyanlara adanmış” bir kitap

Kitaptan

Tekneye biz ancak sığıyoruz, bebeğimizi nereye yerleştireceğiz. Her taraf yelkenler, yedek malzemeler, harita ve kitaplarla ağzına kadar dolu. Kamarada adım atacak yer yok. Bütün yaşamımız topu topu beş metrekarelik bir alanda geçiyor. Bir apartman dairesinin küçük bir odası kadar yerde yatıyor, kalkıyor, günlük ihtiyaçlarımızı görüyoruz. Ancak halimizden şikâyetçi değiliz. Yakınmak bir yana kendimizi tanrının en şanslı kulları olarak görüyoruz. Kapalı alanımızın küçüklüğüne karşın en şaşaalı saraylara bile sığmayacak kadar çok şeye sahibiz. Kamaradan havuzluğa çıktık mı okyanus ve gökyüzü arasındaki uçsuz bucaksız alan sadece bize ait. Yaradılışın bu sonsuzluğu hangi mekâna sığar?” 

Osman Atasoy kimdir? 

22 Temmuz 1957’de İstanbul’da doğduğunu, Tarsus ve İstanbul’da okuduğunu, bu kitapta anlatılan dünya seyahatini yaptığını ve daha sonra Horn Burnu ve Antarktika’ya gittiğini düşünüyor.

edebiyathaber.net (13 Ocak 2017)

Yorum yapın