Uygarlığın gidişatını sorgulatan bir bilim kurgu

Ocak 5, 2021

Uygarlığın gidişatını sorgulatan bir bilim kurgu

Kemal Sinan Özmen’in “Göklerden Gelen Umut” adlı romanı Bilgi Yayınevi etiketiyle yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

“Işık karanlıkta,

Karanlık ışıkta doğdu.

Ve ışık bizleri zamanın dalgalarıyla evrene taşıdı.

Kim, ne ve nerede olursan ol, ışık her dem seninledir.

Tüm limanlardan sonra ulaşacağın en son menzil, asıl evindir.”

Lale’nin omuzlarına binen ağır sorumluluk sadece kendi geçmişini ve geleceğini aydınlatması adına taşıması gereken bir yük değildi. Onun umut ve umutsuzluk arasında yapacağı tercih, milyarlarca insanın yaşamını da etkileyecekti. Tam 526.431 yıl önce alınan yanlış bir karar, 29 yaşındaki bu genç kadının alın çizgilerinde insanoğlunun kutlu yolculuğunu belirleyecekti.

Binlerce yılı kapsayan destansı macerasıyla insanlığın sınırlarını ve uygarlığın gidişatını sorgulatan bir bilim kurgu romanı olan “Göklerden Gelen Umut” bizleri 2177 yılına götüren ve ardından 24 bin yıl sürecek bir yolculuğa çıkaran Döngü Üçlemesi’nin ilk kitabı.

Bu kitapta sürükleyici bir maceraya eşlik ederken, bizi insan yapan değerlerin sınırlarına, geliştirdiğimiz medeniyetin en yüce ve en aşağılık yönlerine, vicdani farkındalığını eyleme döken cesur insanların hikâyelerine de tanıklık edeceksiniz.

Bu romandaki tüm olaylar yaşandı, yaşanıyor ve yaşanacak; az önce veya az sonra.

Yazar hakkında:

Kemal Sinan Özmen 1977 yılında Muş’ta doğdu. İlk ve orta dereceli eğitimini bu kentte tamamlayan yazar, 1997 yılında Gazi Üniversitesi, Gazi Eğitim Fakültesi, İngilizce Öğretmenliği Anabilim Dalı’na girdi. Öğrencilik yıllarında TRT’de metin yazarı, Ankara Perde Tiyatrosu’nda dramaturg ve yönetmen olarak çalıştı. Bir süre İngilizce öğretmeni olarak çalıştıktan sonra mezun olduğu bölüme 2005 yılında araştırma görevlisi olarak kabul edildi. Doktora eğitimi sürecinde ABD’de Rochester Üniversitesi’nde misafir araştırmacı ve öğretim elemanı olarak bulundu. Halen aynı bölümde uygulamalı dilbilim ve öğretmen eğitimi profesörü olarak görev yapmaktadır. Yabancı dil öğretim yöntem ve teknikleri, öğretim programı geliştirme, öğretmen eğitiminde bilişsel ve psikolojik faktörler konularında araştırmalar yapmaktadır.

www.bilgiyayinevi.com.tr/

edebiyathaber.net (5 Ocak 2021)

Yorum yapın