Usta yönetmenlerin yeni filmleri 78. Venedik Film Festivali’nde

Temmuz 28, 2021

Usta yönetmenlerin yeni filmleri 78. Venedik Film Festivali’nde

Paolo Sorrentino’nun yeni filmi The Hand of God, Jane Campion imzalı The Power of the Dog ve Alexandre Moratto’nun yönettiği 7 Prisoners, 78. Venedik Film Festivali’nde gösterilecek.

The Hand of God  ve The Power of the Dog, 78. Venedik Film Festivali’nin Ana Yarışma bölümüne seçilirken; 7 Prisoners ise dünya prömiyerini Horizons Ekstra bölümünde yapacak.

TPaolo Sorrentino’nun yeni filmi The Hand of God, Jane Campion imzalı The Power of the Dog ve Alexandre Moratto’nun yönettiği 7 Prisoners, bu yıl Venedik Film Festivali’nde gösterilecek.

The Hand of God ve The Power of the Dog, 78. Venedik Film Festivali’nin Ana Yarışma bölümüne seçilirken; 7 Prisoners ise dünya prömiyerini Horizons Ekstra bölümünde yapacak.

The Hand of God

Akademi Ödüllü senarist ve yönetmen Paolo Sorrentino (Il Divo, The Great Beauty, The Young Pope), 1980’lerin çalkantılı Napoli’sinde geçen yeni filminde Fabietto Schisa adlı bir çocuğun hikayesini anlatıyor. The Hand of God, futbol efsanesi Diego Maradona’nın gelişi gibi beklenmedik sevinçler ve aynı derecede beklenmedik bir trajedi ile dolu bir hikaye. Neşe ve trajedinin iç içe olduğu kader üzerine düşeni yapar ve Fabietto’nun geleceği için harekete geçer. Sorrentino, kader ve aile, spor ve sinema, aşk ve kayıplar dolu en kişisel hikayesini anlatmak için memleketine döner.

The Hand of God 2021’de sinemalarda ve Netflix’te izleyici ile buluşacak.

Paolo Sorrentino

Yönetmen ve senarist Paolo Sorrentino, 1970 yılında Napoli’de doğdu. İlk uzun metrajlı filmi One Man Up, 2001 yılında izleyiciyle buluştu ve Venedik Film Festivali’ne seçildi. 2004’te vizyona gire The Consequences of Love ve 2006 yapımı The Family Friend, Cannes Film Festivali’nde Ana Yarışma bölümünde gösterildi. 2008’de Il Divo ile Jüri Ödülü’nü kazanarak Cannes’a geri dönen Sorrentino, 2011’de This Must be the Place filmiyle Cannes’da yarıştı. İki yıl aradan sonra The Great Beauty filmiyle başta Akademi Ödülü® olmak üzere Altın Küre Ödülü, En İyi Yabancı Film dalında BAFTA Ödülü ve üç EFA Ödülü kazandı. 2016’da Cannes’da Youth filmiyle bir kez daha Ana Yarışma’ya seçildi ve üç EFA Ödülü, bir Akademi Ödülü® adaylığı ve iki Altın Küre adaylığı kazandı. Ayrıca 2016 yılında Altın Küre’de En İyi Erkek Oyuncu Ödülü, Emmy Ödülleri’nde Prodüksiyon Tasarımı ve Sinematografi dallarında aday gösterilen The Young Pope adlı televizyon dizisinin yaratıcılığını ve yönetmenliğini üstlendi. 2018’de Toni Servillo’nun oynadığı Loro filmine imza atan Sorrentino, 2019 yılında Jude Law ve John Malkovich’in oynadığı modern papalık dünyasında geçen The New Pope’u yönetti.T

The Power of the Dog

Karizmatik çiftlik sahibi Phil Burbank hem korkulan hem de hayranlık duyulan biridir. Erkek kardeşinin eve yeni eşini getirmesinin ardından Phil’in, kadına ve kadının oğluna yapmadığı eziyet kalmaz. Ta ki kendini aşk olasılığıyla karşı karşıya bulana kadar.

Yönetmen: Jane Campion

Oyuncu Kadrosu: Benedict Cumberbatch, Kirsten Dunst, Jesse Plemons, Kodi Smit-McPhee

7 Prisoners

Ülkedeki ailesine daha iyi bir yaşam sağlamak için 18 yaşındaki Mateus, yeni patronu Luca için São Paulo’daki bir hurdalıkta bir işi kabul eder. Ancak o ve birkaç çocuk insan ticaretinin tehlikeli dünyasında kapana kısıldığında, Mateus kendisini hapseden adam için çalışmakla kendisinin ve ailesinin geleceğini riske atmak arasında bir karar vermek zorunda kalacaktır.

Yönetmen: Alexandre Moratto

Oyuncu Kadrosu: Christian Malheiros, Rodrigo Santoro, Bruno Rocha, Victor Julian, Lucas Oranmian, Cecília Homem de Mello, Dirce Thomaz

edebiyathaber.net (28 Temmuz 2021)

Yorum yapın