“Unutulmuş Krallıkların Vârisleri: Ortadoğu’nun Yok Olan Dinlerine Yolculuk” raflarda

Eylül 29, 2016

“Unutulmuş Krallıkların Vârisleri: Ortadoğu’nun Yok Olan Dinlerine Yolculuk” raflarda

1475048531_unutulmus_kralliklar_gorselGerard Russell’ın “Unutulmuş Krallıkların Vârisleri: Ortadoğu’nun Yok Olan Dinlerine Yolculuk” adlı kitabı, Aylin Kayapalı çevirisiyle Koç Üniversitesi Yayınları (KÜY) tarafından yayımladı.

Tanıtım bülteninden

Birleşmiş Milletler ve İngiliz diplomatı olarak on dört yıl Ortadoğu’da görev yapan Gerard Russell tarafından kaleme alınan Unutulmuş Krallıkların Vârisleri: Ortadoğu’nun Yok Olan Dinlerine Yolculuk adlı kitap raflardaki yerini aldı.

Mandayyalar, Yezidiler, Zerdüştçüler, Dürziler, Samiriyeliler, Koptlar, Halaçlar… Diplomat olarak gittiğinde Ortadoğu’ya âşık olan Gerard Russell Unutulmuş Krallıkların Vârisleri adlı kitabında, en tehlikeli, en dağlık, en zor ulaşılır bölgelerde hayata tutunup modern dünyaya meydan okuyan bu dini toplulukları anlamak ve anlatmak amacıyla özenli bir tarihi kayıt oluşturuyor.

Müslümanlığın ve Hıristiyanlığın gölgesinde, dağlarda, bataklıklarda ve uzak köylerde sığınak bulan bu insanlar kimlerdi? Nereden gelmişlerdi? Nasıl hayatta kalmışlardı? Böyle bir topluluğa ait olmak nasıl bir şeydi? Artık kaybolmuş dini duyarlığın ve çeşitliliğin simgesi olmalarının yanında, bütün dünya dinlerinin kökenleri ve evrimleriyle ilgili de çok şey anlatan bu zengin ve eski inançlar, bir zamanların büyük krallık ve medeniyetlerinin son mirasçıları ve Unutulmuş Krallıkların Vârisleri bu insanların hayatta kalmak için gösterdikleri cesur çabaya tanıklık ediyor.

edebiyathaber.net (29 Eylül 2016)

Yorum yapın