Karahindiba Dergi 1 yaşında

Eylül 29, 2016

Karahindiba Dergi 1 yaşında

karahindiba-dergi-sayi-altiKarahindiba Dergi 1. yaşını yeni sayısıyla kutluyor.

Tanıtım bülteninden

Yola koyulduğu ilk günden beri sadece nitelikli edebiyatı ilke edinmiş olan Karahindiba, altıncı sayısında “Edebiyatımızda Zaman” dosya konusuyla okuyucularını bir kez daha selamlıyor.

Edebiyatın en temel unsuru zamanı farklı açılardan ele alan Nezihe Altuğ, Mehmet Binboğa, Meral Bahar, Doğan Ateş, Taner Turan ve Fatih Akça bu sayının dosya konusunu oluşturdular. “Kitaplar, yüzyıllar boyunca birçok insanın hayatında terapist rolünü üstendi. İyileştiren bir hastalık edebiyat.” diyerek edebiyatın sadece acı ve sorunları yansıtma aracı değil bir toplumun inancı ve umudu olması gerektiğine işaret etti Karahindiba ailesi.

Bu sayısında gene birbirinden iyi şiir, öykü ve denemelerle dopdolu bir içerikle okuyucularını bekliyor. Karahindibanın değerli yazarlarından Ahmet Tahir Toprak “Bilmeyen ne bilsin bizi, bilenlere selam olsun” diyerek Yunus Emre felsefesiyle, ruhunu ortaya koydu. Karahindiba, günden güne dağılan bir toplumu, kucaklamaya ve birleştirmeye bu sayısında da devam ediyor. Bu bir varoluş savaşı!

Mevsim Yenice, Karahindiba Atölye’de seçilen dört öyküyü değerlendirdi ve görüşlerini sundu.

Umut Durmuşoğlu ise kelime heybesini bu defa Murat Özyaşar’la doldurdu.

Orçun Ünal, İngilizce’den Xhosa Halk Hikâyesi olan ‘’Yamyam Anne ve Çocukları’’nı edebiyatımıza kazandırdı.

Hıdır Murat Doğan enfes bir kapak tasarımı ve dizaynıyla derginin en önemli sac ayaklarından birisini oluşturdu. Bu sayının büyülü dokunuşları Damla Katuk, Cenk Özgür, Elif Gökçe Tunçel, Leyla Tün ve Elif Altun’a ait.

Karahindiba, günden güne büyüyen ailesiyle yolunda sağlam adımlarlailerlemeye devam ediyor. Şimdi son söz, okuyucularımızda.

Keyifli okumalar…

Üflesen dağılacak bir ülkede varoluş savaşıdır Karahindiba!

edebiyathaber.net (29 Eylül 2016)

Yorum yapın