“Ünsüz Youtuber” yepyeni bir macerayla karşımızda! | Ecem Kodak

Mart 3, 2022

“Ünsüz Youtuber” yepyeni bir macerayla karşımızda! | Ecem Kodak

Çocuk ve gençlik edebiyatının usta yazarı Miyase Sertbarut’un kaleminden, dijital çağın çocuklarını yakalayan Ünsüz Youtuber’ın Günlüğü serisinin yeni kitabı Cesaret Oyunu Altın Kitaplar etiketiyle okurlarla buluştu. 

1963 yılında Ceyhan’da doğan Miyase Sertbarut, Keloğlan, Jules Verne, Orhan Kemal ve Karabaşlarıyla büyüdü. Kendi tabiriyle okula giderken hep “karnı ağrıyordu”. Gazi Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünü bitirdikten sonra öğretmenlik yapmaya başladı. “Karın ağrısı” bir türlü geçmeyen Sertbarut, radyo oyunları ile yazın hayatına başladı ve bu konuda pek çok ödül kazandı. Öykü, roman, masal türlerinde yapıtlar verdikçe karnının ağrısı da geçti. 

Kitapların bütün ağrılara iyi geldiğini düşünen usta yazar 2013 yılında Gülten Dayıoğlu Çocuk ve Gençlik Edebiyatı Vakfı ödülünü kazandı. Bu alanda çok sayıda nitelikli eser üreten Miyase Sertbarut’un kaleme aldığı Ünsüz Youtuberın Günlüğü serisi dijital çağın çocuklarını yakalarken, serinin devamı da merakla bekleniyordu. İşte o gün geldi, Ünsüz Youtuber serisinin üçüncü kitabı Cesaret Oyunu Altın Kitaplar etiketiyle raflardaki yerini aldı. 

On yaş ve üzeri çocuklar için tavsiye edilen Ünsüz Youtuber’ın Günlüğü-Cesaret Oyunu’nda Ezgi ve arkadaşları lise hayatına başlıyor. Yetişkinliğe adım adım yaklaşan birer genç olarak kendilerini Mermerciler Lisesi’nde bulan kafadarlar bu kez telefonlarına gelen mesajlarla epey uğraşacağa benziyor. Kim tarafından gönderildiği bilinmeyen bu mesajlarda çözmek için cesaret gerektiren ipuçları bulunurken onları tuhaf şakalara yönlendiren telefon uygulamasının gizemini çözmeleri gerekiyor. Acaba bu bir tuzak mı? Bu sorunun yanıtını ve çok daha fazlasını öğreniyoruz Cesaret Oyunu’nda. Miyase Sertbarut’un sürükleyici anlatımı ve zengin hayal gücüyle soluk soluğa okunan bu eser Mavisu Demirağ’ın etkileyici çizimleriyle oldukça başarılı bir bütünlük kazanıyor.

Miyase Sertbarut, Ünsüz Youtuberın Günlüğü – Cesaret Oyunu ile ilgili, “Telefonların vücudumuzun bir parçası haline geldiği şimdiki dünyada gençleri bir takım uygulamalarla yönetmek, yönlendirmek mümkün. İşte kitaptaki karakterler böyle bir açmazla baş başa kalırlar. Okulda eğlendiklerini zannederken pek çok soruna yol açarlar. Okul müdürü ise başarı motivasyonu için çırpınan biri, yani olması gerektiği gibi. Kitap hem keyifli bir okuma süreci yaşatırken hem de oyun bağımlılığı değil, başarı bağımlılığı yönünde okuru motive edecektir,“ yorumunda bulunuyor.

edebiyathaber.net (3 Mart 2022)

Yorum yapın