Ünlü yazar Jung Myung Lee’den iddialı bir davet

Haziran 10, 2022

Ünlü yazar Jung Myung Lee’den iddialı bir davet

Jung Myung Lee’nin “Cennetten Kaçan Çocuk” adlı romanı, S. Göksel Türközü çevirisiyle Doğan Kitap tarafından yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

Ünlü yazar Jung Myung Lee Cennetten Kaçan Çocuk’ta okuyucuyu iyi ile kötü, gerçek ile yalan, esaret ile özgürlük arasındaki çizgiyi sorgulamaya davet ediyor…

Pyongyang’da yaşayan genç matematik dehası Gilmo’nun sakin hayatı, doktor babasının gizli bir Hıristiyan olduğunun öğrenilmesiyle altüst olur. Babasıyla birlikte acımasızlığın hüküm sürdüğü bir çalışma kampına gönderilen Gilmo burada neşeli Yonge’yle tanışır. Yonge çalışma kampından kaçmayı başardığında, Gilmo da onu bulmak için kaçar. Dünyayı sayılar, formüller ve matematiksel teorilerle yorumlayan Gilmo, yeteneklerini Doğu Asya’nın yeraltı dünyasında gezinmek için kullanır. 

Tadımlık>>>

Yazar hakkında

Jung Myung Lee, 1965 yılında Güney Kore’de doğdu. Kyungpook Ulusal Üniversitesi’nde Kore edebiyatı okuduktan sonra birkaç yıl dergi ve gazetelerde muhabir olarak çalıştı. Popüler bir tarihi kurgu yazarı olan Lee Jung-Myung’un kitapları milyonlarca sattı. Bazı kitapları televizyon dizilerine uyarlandı. Koreli şair ve muhalif Yun Dong-ju’nun yaşamöyküsünden ilham alarak yazdığı Soruşturma adlı romanı The Independent gazetesinin Yabancı Kurgu Ödülü’ne aday gösterildi. 

edebiyathaber.net (10 Haziran 2022)

Yorum yapın