Ünlü yazar Gianni Rodari’den çocuklara: “Ormanda Eğlence”

Mart 2, 2020

Ünlü yazar Gianni Rodari’den çocuklara: “Ormanda Eğlence”

Gianni Rodari’nin yazdığı, Sophia Fatus’un resimlediği “Ormanda Eğlence”, 9 ve üzeri yaş grubu için Sima Özkan çevirisiyle Fom Kitap tarafından yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

İtalya’nın en önemli çocuk kitapları yazarı Gianni Rodari 100 Yaşında FOM Kitap‘ta!

Ormanda Eğlence kitabıyla yayınevimizin yazarları arasına katılan Rodari’nin bu yıl doğumunun 100. Yılı. FOM Kitap olarak bu yıl birçok etkinlik ve dilimize kazandırılacak yeni kitaplarıyla Rodari’yi daha çok okura ulaştırmayı hedefliyoruz!

Arka kapaktan:

Sıra dışı karakterler, uçan evler, yürüyüşe çıkan dağlar, dallarından terlik sarkan bir ağaç, konuşan sırt çantası, ev sahibine mektup yazan bir örümcek, hayali bir coğrafya…

Bir öğretmen, gazeteci, çocuk televizyon programları ve kitapları yazarı Rodari’nin kitapları tüm dünyada 50 dile çevrildi ve 1970 yılında uluslararası Hans Christian Andersen Ödülü’nü kazandı. Tekerlemeler, dil oyunları, akıl almaz bir hayal gücü ve fantastik karakterler ile özgürlüğü, hoşgörüyü, dayanışma ve hayvan sevgisini anlatan en eğlenceli öyküleri bu kitapta toplandı.

Rodari’nin kaleminden Ormanda Eğlence, Sophia Fatus’un gülümseten desenleri, Sima Özkan’ın çevirisiyle Türkçede…

Gianni Rodari kimdir?
1920’da İtalya’da dünyaya gelen ve ülkesinin yetiştirdiği en iyi çocuk kitapları yazarı olarak tanınan Gianni Rodari, uzun süre gazetecilikle uğraştı. Bir çocuk gazetesinin yönetmenliğini yaptı. 1947’de çocuklar için yazmaya başladı. 1970 yılında, dünyanın en iyi çocuk kitapları yazarlarına verilen büyük ödülü, Hans Christian Andersen Ödülü’nü aldı. Kitapları 50’den fazla dile çevrildi. 1980’de, Roma’da hayatını kaybetti.

edebiyathaber.net (2 Mart 2020)

Yorum yapın