Umudu yeşerten bir yolculuk

Ekim 24, 2022

Umudu yeşerten bir yolculuk

Anıl Mert Özsoy’un Mahalleyi Kurtarmanın Yolları adlı romanı, 10 ve üzeri yaş grubu için Can Çocuk Yayınları etiketiyle yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

Genç okurlar için kaleme aldığı yeni romanında, Anıl Mert Özsoy insanın barınma ve onurlu yaşam hakkına ilişkin dertli meselelerden birine dokunuyor. Zorlukların üstesinden gelmek için gereken cesareti ve umudu yaratıcılıkta, dayanışmada, geçmişin ve deneyimlerin öğrettiklerinde bulabileceğimizi hatırlatıyor.

Yeni Mahalle sakinleri zor bir yaz geçiriyor. Depreme dayanıksız bulunduğu için kentsel dönüşüm kararı çıkarılan evlerini kısa bir süre içinde terk etmek zorundalar. Ekonomik kaygılara, kanunlardaki adaletsizliğin öfkesi karışıyor. Güneş de herkes kadar üzgün. Yazları gelmeye çok alıştığı bu mahalleden ayrılma fikri de kaygılandırıyor onu, anneannesi Zeliha ve onunla birlikte yaşayan dayısı Can’ın nereye taşınıp nasıl yaşayacaklarını bilememek de. Ancak eskiden gazeteci olan dayısı Can kolay kolay pes etmeye niyetli değil. Mahalledeki bütün nesilleri cesaretlendirecek, içinde bulundukları zorluğa hep birlikte bir çare bulmalarını sağlayacak bir fikri var. Dayanışmayla, ortak anılarla ve müzikle canlanan bir fikir.

Kapak Resmi: Mert Tugen
Tür: Roman
Yaş aralığı: 10, 11, 12 +
Sayfa: 104
Fiyat: 36 TL

“Mahallelinin içinde bulunduğu umutsuzluk beni tedirgin etmişti. Evlerinin damlarına kuşların konduğu, teyzelerin balkonlarda plastik iplere çamaşırlarını astığı, herkesin evinin bahçesinde güneşi selamladığı, bir saz sesine herkesin toplandığı mahallemiz şimdi üzgündü. Herkes evinin penceresine kurulmuştu da, bir daha hiç göremeyecekmiş gibi sokakları uzun uzun izliyordu sanki…”

Anıl Mert Özsoy 1992 yılında Fethiye’de doğdu. Arkadaşlarıyla birlikte Bodrum Kat adlı dergiyi yayına hazırladı. Gazeteci. Kitapları: Korku Yokuş Aşağıydı (2017), Herkes Her Şeyin Farkında (2021).

Anıl Mert Özsoy’un Can Çocuk Yayınları’ndan çıkan diğer kitabı: Yeniden Deniz Olmak

edebiyathaber.net (24 Ekim 2022)

Yorum yapın