Uluslararası Distopya Film Festivali başvuruları başladı

Eylül 19, 2021

Uluslararası Distopya Film Festivali başvuruları başladı

Uluslararası Distopya Film Festivali, Uluslararası Bağımsız Sinema ve Sanat Derneği tarafından 10-12 Aralık 2021 tarihleri arasında ilk kez gerçekleşecek.

Festival kapsamında distopya türünde ulusal ve uluslararası filmlerden oluşan “Uzun Metraj Film Seçkisi”, “Uluslararası Kısa Film Yarışması” ve “Ulusal Kısa Film Senaryo Yarışması” gerçekleştirilecektir. Festival, distopya türüne dikkat çekmek, ülke sinemamız içerisinde distopya film üretimini arttırmak, tür çeşitliliğini dengelemek ve çağı yakalayan yenilikçi filmlere fırsat eşitliği yaratmak amaçlarıyla hayata geçirilecektir.

Teknolojik gelişmelerin her geçen gün arttığı çağımızda geleceğin öngörüsünü sunan ve bilimsel gelişmelere zemin hazırlayan bir tür olarak distopyalar, çağın ötesinde vizyonuyla distopya türündeki filmlere daha çok alan açılmasının ne kadar elzem olduğu ortaya çıkmaktadır. Uluslararası Distopya Film Festivali’nde distopya kavramı disiplinlerarası bir çerçevede dünyanın prestijli üniversitelerinden akademisyenlerin yer alacağı paneller dizisinde kuramsal olarak ele alınacaktır. Festivalin teknoloji bölümünde ise yapay zeka ve yeni teknolojik gelişmelere yer verilecektir. Festival Direktörlüğünü yönetmen Hatice AŞKIN’ın, Sanat Yönetmenliğini yazar Gülşah ELİKBANK’ın üstlendiği Uluslararası Distopya Film Festivali’ne başvurular distopyaff.com web sitesi üzerinden gerçekleştirilecektir. 

edebiyathaber.net (19 Eylül 2021)

Yorum yapın