Uluslararası Ankara Öykü Günleri Derneği açıldı

Aralık 26, 2013

Uluslararası Ankara Öykü Günleri Derneği açıldı

photo (12)Uluslarası Ankara Öykü Günleri Derneği’ kuruluşunu, yılın en kısa günü olan 21 Aralık 2013 tarihinde ‘Bir söyleşi’ ve ‘En kısa gün, en kısa öykü’ etkinliği ile kutladı.

En Kısa Gün’ün En Uzun Gecesi’nde, Ayşegül Tözeren ve Cihat Duman söyleşisi yoğun katılımla başladı. Konuşmacıların dil ile yaşam, dil ile direniş ekseninde yeni dil arayışları ve kuşak çatışmalarından söz açmaları üzerine söyleşi, edebiyat forumuna dönüştü ve katılımcıların yoğun ilgisiyle sürdü.

Söyleşinin ardından Ali Turan Görgü ‘21 Aralık’ın Kültürel Boyutları’ hakkında bir konuşma yaparak, ‘Yılın En Kısa Gününde Kısa Öykü Okuma’ etkinliğini başlattı. Konuşmanın ardından Gamze Güller, Halil Genç, İnci Gürbüzatik, Merve Kurun, Onur Çalı, Özcan Öztürk, Püren Çetin, Perihan Uyar, Suzan Bilgen Özgün, Tarhan Gürhan, Tevfik Ceritoğlu kısa öyküler okudu. Önümüzdeki sene 21 Aralık’ta ‘Yılın En Kısa Gününde Kısa Öykü Okuma’ etkinliğinde bir kez daha buluşma kararı alındı. Ayrıca etkinlik aralarında Burcu Ramazanoğlu keman, Koray Elmalı gitar dinletisi sundular.

19.20’de Dernek Başkanı Özcan Karabulut’un konuşmasıyla Uluslararası Ankara Öykü Günleri Derneği’nin açılışı gerçekleşti. Karabulut konuşmasını şöyle tamamladı: “Bugüne kadar sürdürdüğümüz her çalışma alanı bütüncül bir biçimde birbirini tamamlama arzusunun ve kararlılığının birer göstergesidir. Bu çalışmalar hiç kuşkusuz kendi içinde bir kurguya ve öncelikli hedeflere sahiptir. Kötü komşu bizi beklediğimizden önce ev sahibi yaptı. Artık Derneğimizin, dergimizin ve her biri ulusal ve uluslararası birer değer olan çalışmaların sahibiyiz. Özel bir şirket değiliz, kâr amacımız yok. İlle de bir şey olacaksak; öykünün, romanın ve eleştirinin ilgi alanına giren tüm çalışmaların bir tür Kamu İktisadi Teşebbüsü’yüz. Çok kültürlülüğü, çeşitliliği, farklı dilleri, farklı inisiyatifleri, yaratıcılığı ve özgürlüğü sonuna kadar savunuyoruz. Kendimizi edebiyatın serbest piyasası içindeki bağımlı ilişkilerin dışında tutuyoruz. Bu anlayışla yeniden yapılanıyoruz ve çalışmalarımızla, edebiyat dünyasında yeniden yapılanmanın bir ihtiyaç olduğunun altını çiziyoruz.” Ardından Özcan Karabulut ve açılış etkinliğinin destekleyicisi Çankaya Belediyesi adına Özgür Ovacık katılımcıları açılış kokteyline davet etti.

 edebiyathaber.net (26 Aralık 2013)

Yorum yapın