UKÜ Kıbrıs Türk Kültür ve Edebiyatı Sempozyumu düzenliyor!

Ocak 23, 2014

UKÜ Kıbrıs Türk Kültür ve Edebiyatı Sempozyumu düzenliyor!

CİU SEMPOZYUM AFİŞ GUluslararası Kıbrıs Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi tarafından 15-16 Mayıs 2014 tarihleri arasında Kıbrıs Türk Kültür ve Edebiyatı Araştırma Sonuçları Sempozyumu, üniversite yerleşkesinde düzenlenecek.

Fakülte dekanlığından alınan bilgilere göre, “salt bir araştırmaya dayalı bildirilerin” kabul edilecek olması, etkinliğin farklılığını yansıtacaktır. Yurtdışından bu alanda yetkin bilim insanlarının da davet edileceği Sempozyum hakkında bir açıklama yapan Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Metin Karadağ,  genellikle ada içindeki akademisyen, sanatçı, yazar ve kültür araştırmacıları arasındaki iletişimsizliğe değinerek temel amaçlarından birinin de, bu olumsuzluğu giderme açısından bir  adım atmak olduğunu belirtti. Karadağ, bildirilerin 20 sayfa ile sınırlı olacağını ve Kıbrıs Türk kültürü, edebiyatı, halkbilimi, çocuk edebiyatı, coğrafya-kültür araştırmaları gibi ana başlıklarda kümelendirileceğini açıkladı.

Bildiri özetlerinin 7 Mart 2014 tarihine kadar gönderilmesi gereken sempozyumda kabul edilen bildiriler, 11 Nisan’da açıklanacak. Sunulan bildirilerin kitaplaştırılacağını belirten Prof.Dr. Karadağ, sempozyumun bilim kurulunda Prof.Dr. Umay Günay (YÖDAK üyesi), Prof.Dr.M.Karadağ, Prof.Dr. S.Küçük ve Prof.Dr. Sirel Karakaş’ın bulunduğunu ekledi.

Ayrıntılı bilgi için tıklayınız>>>

edebiyathaber.net (23 Ocak 2014)

 

Yorum yapın