Ücretsiz kitap: “Gıda Bağımsızlığı”

Mayıs 29, 2020

Ücretsiz kitap: “Gıda Bağımsızlığı”

Yeni İnsan Yayınevi, Uve Howering’in “Gıda Bağımsızlığı” adlı kitabını ücretsiz erişime açtı.

Tanıtım bülteninden

Ekolojik Anayasa,  Ekolojik Yaşam Rehberi, Tarım ve Gıdanın Dönüşümü başlıklarından sonra Gıda Bağımsızlığı kitabımız da artık herkese ücretsiz!

Yediğimiz her şeyin artık bir markası var. Gıdanın tarladan evimize ulaşmasının hiçbir aşamasını artık takip edemiyoruz. Sadece kâr odaklı büyük şirketlerin egemenliğinde ticarileşen bu süreç, toprağı da, onu işleyen çiftçileri de ve biz tüketicileri de tehdit ediyor. Cicili bicili paketlenmiş, binbir işlemden geçmiş ürünler market raflarını doldururken, bizler bu şatafatlı ambalajların büyüsüne kapılıyor ve endüstriyel tarımın yaşama verdiği zarara ortak oluyoruz.

Aslında, farkında olmadığımız, hiç kullanmadığımız bir güce sahibiz. Sadece seçimlerimizi ve tüketim anlayışımızı değiştirerek, bu hepimizi tüketen, geri dönülmez varlıklarımızı ve ortak mirasımızı yok eden sürece dur diyebiliriz.

Yeni İnsan Yayınevi olarak yayımladığımız Gıda Bağımsızlığı, bu giderek endüstrileşen “gıda sektörü”nü nasıl dönüştürmemiz gerektiğine odaklanıyor. Yerel gıda üretim sistemlerini inceleyen kitap, nasıl sürdürülebilir ve hepimize yeten bir sistem kurulabilir sorusuna yanıt arıyor.

Gıda krizi artık evimizin içinde ve bu krize dur demek bizim elimizde. Bunun için de COVID-19 sonrası gıda bağımsızlığını savunmak için siz okurlarımızın ücretsiz erişimine açıyoruz.

Buraya tıklayarak kitabımızı indirebilirsiniz.

Henüz indirip okumaya başlamadıysanız Ekolojik Yaşam Rehberi kitabımızı buradan Ekolojik Anayasa başlıklı kitabımızı buradan Tarım ve Gıdanın Dönüşümü kitabımızı buradan indirebilirsiniz.

Önümüzdeki haftalarda paylaşacağımız kitapları kaçırmamak için sosyal medya hesaplarımızı takip etmeyi unutmayın.

Daha sürdürülebilir bir dünya dileğiyle, iyi okumalar.

edebiyathaber.net (29 Mayıs 2020)

Yorum yapın