Üç Kızın Hikayesi’ne İtalya’dan en iyi film projesi ödülü

Ekim 31, 2023

Üç Kızın Hikayesi’ne İtalya’dan en iyi film projesi ödülü

Yönetmenliğini Nursen Çetin Köreken’in üstlendiği “Üç Kızın Hikayesi”, İtalya’nın Roma şehrinde yapılan MIA Ortak Yapım Marketi’ne dünyadan başvuru yapan 500 proje arasından seçilen on iki film projesinden biri oldu. Türkiye’den seçilen tek proje özelliğini taşıyan “Üç Kızın Hikayesi”, ayrıca bu yıl ilk defa verilen MIA Ortak Yapım Marketi Yılın En İyi Film Projesi” ödülünü de kazanarak uluslararası alanda çok önemli bir başarıya imza attı.

İtalya Kültü Bakanlığı, Dışişleri Bakanlığı, Creative MEDIA desteğiyle kurulan MIA Ortak Yapım Marketi tarafından bu yıl ilk defa verilen “En İyi Film Projesi” ödülünü değerlendiren jürinin yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Bazen hafife alınmak bir süper güçtür. Bu proje bizi gençliğin kırılganlığı ile umudun gücünün kesişim noktasına getiriyor. Yönetmen, zorlukların ortasında sıklıkla yer verilen cesaret temasına yeni bir bakış açısıyla bakıyor. Bu özgün hikâyede kırılganlık ve metanetin birbirini dışlamadığını gerçekten anlıyoruz. Üç kahraman ustalık seviyesinde bir cesaretin içindeler. Amacın dönüştürücü özelliklerinin araştırılmasında bu genç kızlar, geçmişleri kendilerine ait olmaması gereken sonuçlarla zedelenmiş olsa bile gelecekleri üzerinde söz sahibi haline geliyorlar. Başarının ne anlama geldiğini gözden kaçırmanın kolay olduğu bir zamanda, bu projenin gerçekçiliği ve yaklaşımı, küçük zaferlerin nasıl bir güç merkezini ateşleyebileceğini ve bir kaderi nasıl değiştirebileceğini övüyor.”

Yapımcılığı Drama Yapım tarafından yapılacak olan “Üç Kızın Hikayesi”ne ödülü Naima Abed, Eva Åkergren, Claudia Bluemhuber, Kevin Chan, Céline Dornier, Eva Esseen Arndorff, Mike Goodridge, Alexis Hofmann, Phil Hunt, Carla Quarto di Palo, Bastien Sirodot, Margrit Stärk’ın yer aldığı seçici kurul tarafından verildi. Markete katılan tek Türkiye projesi olan yapımın pitching’i filmin yönetmen Köreken tarafından yapıldı. Film, markette güçlü oluşturulmuş karakterler, tutkulu genç kızların kimlik arayışlarını anlatan yaratıcı ve çok güçlü bir hikâye olarak tanımlanarak büyük övgü aldı.

3 halterci genç kızın gerçek hikayesinden ilham aldı

Halterci üç genç kızın içinde bulundukları toplumsal koşulları halter sporu aracılığı ile aşmaya ve kendi kimliklerini var etmeye çalışmalarını anlatacak olan “Üç Kızın Hikayesi”, Nursen Çetin Köreken tarafından gerçek hikayelerden ilhamla yazıldı.

Nursen Çetin Köreken: “Hey kızlar asla pes etmeyin”

Ödül töreninde sahneye davet edilen ve dakikalarca alkışlanan Nursen Çetin Köreken, tüm market ekibine, seçici kurula ve jüri üyelerine teşekkür ettikten sonra genç kızlara seslenerek: “Hey Kızlar! Asla pes etmeyin. Dünyayı umut, sevgi ve dostlukla yeniden inşa edin!” dedi.

Yapımcılığını üstlendiği filmler dünyanın pek çok ülkesinde gösterilen ve onlarca ödül kazanan Drama Yapım’ın yeni film projesi olan “Üç Kızın Hikayesi”nin 2025 yılında çekilmesi planlanıyor. Uluslararası ortak yapım olarak gerçekleştirileceği projenin yönetmenliğini Nursen Çetin Köreken yapacak.

Üç uzun metrajlı sinema filmi ve bir belgesel filmin yanı sıra birçok kısa film ve kısa belgesel film projesi gerçekleştiren Drama Yapım’ın yapımcılığını üstlendiği “Mavi Bisiklet” filmi, Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde “En İyi Film, “En İyi Yönetmen” ve “En İyi Senaryo” ödüllerini kazandı. “Bir Umut” ise Boğaziçi Film Festivali’nde “SİYAD En İyi Film Ödülü” nün sahibi oldu. Drama Yapım, film projelerinin yanında “Site” ve “Öğle Arası” adındaki dizi film projelerini geliştirmeye devam ediyor.

edebiyathaber.net (31 Ekim 2023)

Yorum yapın