Üç farklı dönemde geçen üç hayatın kesişimi üzerine kurulu bir roman

Mayıs 5, 2022

Üç farklı dönemde geçen üç hayatın kesişimi üzerine kurulu bir roman

Tülay Uluser’in Uçsuz Bucaksız Boşluk adlı romanı Oğlak Yayınları etiketiyle yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

Babamın Masalı Bir Osmanlı Kadınının İlk Yolculuğu adlı  romanı aracılığıyla tanıştığımız Tülay Uluser, bu kez de Uçsuz  Bucaksız Boşluk adlı çalışmasıyla çıkıyor okurlarının karşısına.  

Uçsuz Bucaksız Boşluk, üç farklı dönemde geçen üç hayatın  kesişimi üzerine kurulu. Romanın kahramanlarından Esat  Mahmut Karakurt, döneminde popüler roman dalında öne  çıkan bir yazar. Onun bir eserini yazma süreci çerçevesinde  gelişen roman, Mütareke yıllarından başlayıp kuşaktan kuşağa  akarak günümüze kadar geliyor. 

Gerçekte, Uçsuz Bucaksız Boşluk ne dönem romanı ne de  tarihin gizli sırlarını çözmek iddiasında. Tülay Uluser, okuru  duygu yüklü bir yolculuğa davet ediyor. Bilinçaltında saklı  kalmış bir yaranın iflah olmaz anlam arayışını, çakışan hayatlar  üzerinden öyküleştiriyor.  

…Geçen yıllarla birlikte seninle paylaştığım yaşantıların izi beni  terk etmişti. Rüyalarıma bile uğramıyordun. Yıllarca bir anlam  verememiştim bu duruma. Ta ki rüyaların hatıralarla  beslendiğini öğrenene kadar… 

Oğlak Yayınları, ilk romanından başlayarak usta bir  anlatıcı olan Tülay Uluser’in Uçsuz Bucaksız Boşluk adlı  eserini yayımlamaktan gurur duyuyor.

edebiyathaber.net (5 Mayıs 2022)

Yorum yapın