Türkiye Yayıncılar Birliği’nin 24. Olağan Genel Kurulu Toplandı

Ekim 16, 2021

Türkiye Yayıncılar Birliği’nin 24. Olağan Genel Kurulu Toplandı

Türkiye Yayıncılar Birliği’nin 24. Olağan Genel Kurulu, iki yıllık çalışma dönemini değerlendirmek ve yeni dönemde görev alacak Dernek organlarını belirlemek üzere 12 Ekim 2021 Salı günü saat 13.30’daThe Marmara Taksim Oteli Balo Salonu’nda toplandı.

Yönetim Kurulu üyesi Koray Seçkin’in tarafından açılan toplantı, Yönetim Kurulu Başkanı Kenan Kocatürk’ün, konuşmasıyla başladı. Konuşmasına Genel Kurul’u selamlayarak başlayan Kocatürk yurt içi ve dışında yayımcılık sektörünün durumu ve önümüzdeki dönemde yayımcılık sektörünü bekleyen gelişmelerden bahsederek Genel Kurula başarılar diledi. Derneğin okuma kültürünü geliştirme, Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu’nun yenilenmesi, sabit fiyat, yurt içi ve yurt dışı kitap fuarlarına katılım ve yayınlama özgürlüğüne yönelik çalışmalara da değindi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürü Ali Odabaş, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Eğitim Meclisi Başkanı Dr. Yusuf Ekinci, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Turgay Olcayto, Uluslararası PEN Türkiye Merkezi Başkanı Zeynep Oral, Yayımcı Meslek Birlikleri Federasyonu-YAYFED Yönetim Kurulu Başkanı Münir Üstün, Bilim ve Edebiyat Eserleri Sahipleri Meslek Birliği – BESAM Yönetim Kurulu Başkanı Esen Arslandoğan, Yayıncılar Telif Hakları ve Lisanslama Meslek Birliği – YAYBİR Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Aksoy,  Eğitim Yayıncıları Meslek Birliği – EĞİTİM YAYBİR Yönetim Kurulu Başkanı Ali Can, Türkiye Yazarlar Sendikası’ndan Kamil Tekin Sürek, Basın Yayın Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Karagüllüoğlu, Türkiye Basım Yayın Meslek Birliği – TBYM Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Burhan Genç, Yayıncılar Kooperatifi – YAYKOOP Başkanı İlbay Kahraman Genel Kurulu selamlayarak başarı dileklerini ilettiler.

Faaliyetlerin özet olarak aktarılmasının ardından Yönetim Kurulu Üyesi ve Sayman Servet Düz mali raporları ve taslak bütçeleri sundu. Çalışma ve Denetim raporlarının okunması ve tüzük değişikliklerinin onaylanmasının ardından, Yönetim Kurulu ve Denetim Kurulu ibra edildi ve yeni çalışma dönemi için yönetim organları ve komisyonların üyelerinin seçimine geçildi.

Türkiye Yayıncılar Birliği’nin 2021-2023 çalışma döneminde görev yapacak yeni Yönetim Kurulu ve diğer organları, yapılan seçimle belirlendi. Seçilen yeni Yönetim Kurulunun yaptığı ilk toplantıda görev dağılımı şu şekilde belirlendi: Kenan Kocatürk (Yönetim Kurulu Başkanı-Literatür Yayıncılık), Koray Seçkin (İkinci Başkan-Seçkin Yayıncılık), Nazlı Berivan Ak (Genel Sekreter-April Yayıncılık), ServetDüz (Sayman-BoraYayıncılık Dağıtım), Mustafa Nemutlu (Üye-Teknolist Bilgi Sistemleri), Mine Soysal (Üye-Günışığı Kitaplığı) ve Erol Aydın (Üye-Siren Yayınları).

edebiyathaber.net (16 Ekim 2021)

Yorum yapın