Dünyada bir ilk: Çağrı Dörter’in okur grubu hatıra ormanı oluşturdu

Mayıs 11, 2024

Dünyada bir ilk: Çağrı Dörter’in okur grubu hatıra ormanı oluşturdu

Garip adlı eserin yazarı Çağrı Dörter’in 500’e yakın okuru aylar süren emekler ve yoğun çalışmalar sonunda kendi aralarında organize olarak 5.313 ağaçlık Çağrı Dörter – Garip Hatıra Ormanı’nı oluşturarak dünyada bir ilke imza attılar.

Okur grubunun, kitap serisinin insanları dönüştürücü yanını deneyimlemesi ve bunu birbirleriyle paylaşması sonucunda yazar Çağrı Dörter’e bir hediye olması amacıyla Selin Çakmak’ın öncülüğünde başlattığı proje, son yıllarda sıkça karşılaştığımız büyük orman yangınlarına dikkat çekmek amacıyla başlayan bir iyilik hareketi olarak hedefine ulaştı. Yoğun çalışmalar sonunda 500’e yakın okur kendi aralarında organize olarak 5.313 ağaçlık Çağrı Dörter – Garip Hatıra Ormanı‘nı oluşturarak dünyada bir ilke imza attılar.

Eskişehir Gökçekısık Köyü’nde Orman Genel Müdürlüğü ve Ege Orman Vakfı işbirliğiyle gerçekleştirilen bu çevre dostu girişim, ormanın açılışı için dünyanın ve yurdun dört bir yanından gelen 150’ye yakın okurun katılımıyla başladı. Açılışta Eskişehir Tepebaşı Belediyesi’nin desteğiyle Özdilek Sanat Merkezi’nde yazarla yapılan beş saatlik bir söyleşi gerçekleşti.

edebiyathaber.net (11 Mayıs 2024)

Yorum yapın