Türkiye İş Bankası bir milyon ilköğretim öğrencisine kitap armağan edecek

Haziran 1, 2012

Türkiye İş Bankası bir milyon ilköğretim öğrencisine kitap armağan edecek

Türkiye İş Bankası, bugüne kadar gerçekleştirilmiş en büyük kitap kampanyalarından biri olan “Karneni Göster, Kitabını Al” kampanyası ile yaz tatiline giren 1 milyon ilköğretim öğrencisine karne hediyesi olarak kitap vermeye devam ediyor.

Karnesi ile herhangi bir İş Bankası şubesine giden ilköğretim öğrencileri Türk edebiyatının usta yazarı Sait Faik’in öykülerinin yer aldığı “Sait Faik’ten Çocuklara Hikâyeler” kitabını alabilecek.

Türkiye İş Bankası’nın 2007-2008 eğitim öğretim yılının sonunda başlattığı “Karneni Göster, Kitabını Al” kampanyası, bu eğitim öğretim dönemi ile beşinci yılını dolduruyor. Çocukların küçük yaşta kitap okuma alışkanlığı edinmesini, okuyan ve sorgulayan gençlerin yetişmesini amaçlayan İş Bankası Türkiye ve Kuzey Kıbrıs’taki tüm şubelerinde ve İşbank GmbH’ın Almanya’daki şubelerinde karnesini getiren 1 milyon ilköğretim öğrencisine kitap armağan edecek.

İş Bankası’nın bu yılki karne hediyesi ise Türk edebiyatının büyük ustası Sait Faik’in öykülerinden derlenen ve Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları tarafından hazırlanan “Sait Faik’ten Çocuklara Hikâyeler” isimli kitap olacak. İlköğretim öğrencileri kitaplarını 2011-2012 eğitim öğretim yılının sona erdiği 8 Haziran’dan itibaren herhangi bir İş Bankası şubesinden alabilecek.

Geçtiğimiz yıl olduğu gibi, bu yıl da belirli sayıda kitap görme engelli çocuklar için Braille alfabesiyle basıldı ve bu kitaplar görme engelli öğrencilere eğitim veren okulların kütüphanelerine ulaştırıldı.

İş Bankası Yönetim Kurulu Başkanı Ersin Özince yaptığı konuşmada iş Bankası’nın Atatürk’ün kurduğu banka olarak ülke kalkınmasından olduğu kadar toplumun sosyal ve kültürel gelişiminden de sorumlu olduğunu hatırlatarak şunları söyledi:

“Ülkemizde daha çok çocuğun, özellikle imkânları sınırlı çocuklarımızın ilk kez nitelikli kitaplarla buluşması, onların hayatında yeni bir dönem başlatabilme ihtimali bile bize büyük heyecan veriyor. Yüz binlerce hanede yeni fikirlerin, yeni umutların filizlendiğini hayal ediyoruz. Türkiye’nin bankası olarak, kitaba ulaşmakta güçlük çeken çocuklarımızı birbirinden değerli eserlerle buluşturmanın sevincini yaşıyoruz.”

İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali ise 5. yılını dolduran kampanyayı gerçekleştirmekten duydukları gururu dile getirerek, İş Bankası olarak okumayı ve yazmayı seven ve bunu da güzel ifade edebilen yeni yeteneklerin yetişmesine katkıda bulunacaklarına inandıklarını söyledi. Gelişmiş bir ülke olmanın sadece kalkınmış bir ekonomi, uluslararası şirketler ve popüler markalara sahip olmakla ölçülemeyeceğini hatırlatan Adnan Bali, “Gelişmiş bir ülke olduğunuzu övünerek söyleyebilmeniz için yazarları ve şairleri ile de tanınan bir ülke olmanız gerekmektedir. Böyle bir ülke olduğumuzu, kalkınmanın, sadece iktisadi anlamda gerçekleşmeyip toplumun da geliştiğini, sadece para ile ölçülebilen aktiflere yatırım yapılmayıp, kültür birikiminin de üzerine yeni değerler eklendiğini, sermaye piyasaları derinleşirken entelektüel derinliğin de arttığını ortaya koyacak delillerle ispat edebiliriz” dedi.

Adnan Bali, İş Bankası olarak “Karneni Göster Kitabını Al” projesini istikrarla sürdürerek, ticari kaygı gütmeksizin kültür hayatına da katkıda bulunmaktan gurur duyduklarını sözlerine ekledi.

Basın toplantısında Sait Faik ile geçmişe dayalı bir dostluğa sahip olan ve kitapta yazar ile yapmış olduğu bir röportajı da yer alan yazar Yaşar Kemal, Sait Faik eserlerinin müellifi Darüşşafaka Cemiyeti’nin Yönetim Kurulu Başkanı Zekeriya Yıldırım, kitabı yayına hazırlayan ve kitapta çocuklara hitaben bir yazısı bulunan YKY Genel Yayın Yönetmeni Raşit Çavaş ve kitabın önsözünü yazan Doğan Hızlan kampanyayla ilgili birer konuşma yaptı.

Konuşmasında kitabın çocukların hayatındaki yerini kendi hayatından örnekler vererek anlatan Yaşar Kemal, Sait Faik’in güçlü edebi kişiliğinden de söz ederek öykülerinin hem çocuklara hem büyüklere hitap ettiğini belirtti.

Doğan Hızlan ise konuşmasında çocukların edebiyat zevkini tanıması için iyi edebiyat eserlerini okuması gerektiğini belirterek kampanya kapsamında İş Bankası’nın her yıl dünya ve Türkiye edebiyatından değerli isimlerin kitaplarını çocuklara armağan ettiğini söyledi. Hızlan kitapların yalnızca armağan değil, zihinlere verilen bir armağan olduğunun altını çizdi.

Kaynak: istanbuldasanat.org (1 Haziran 2012)

Yorum yapın