“Türk Sinemasının İmgelerle Yüz Yılı” Afiş Sergisi

Kasım 18, 2014

“Türk Sinemasının İmgelerle Yüz Yılı” Afiş Sergisi

minimalist posters baskı“Türk Sinemasının İmgelerle Yüz Yılı” Afiş Sergisi, 20 Aralık 2014 – 3 Ocak 2015 tarihleri arasında Tasarım Atölyesi Kadıköy‘de (Eski Özen Sineması) düzenleniyor.

Türk sinemasının 100. yılında sanatçı Ertan Toy tarafından seçilip minimalist bir üslupla yeniden yorumlanan Türk filmi afişleri sinemaseverler ile buluşuyor.

Projede yer alan çalışmalar, Türkiye sinemasının farklı dönemlerine ait ve sinema tarihininde iz bırakan yirmi filmden araştırılıp seçilen en çok akılda kalan imgeleri içeriyor.

Eski Türk film afişlerinin sadeliğin ön planda olduğu modern bir anlayışla yeniden yorumlandığı proje, aynı zamanda Türk sinemasının 100. yılında hafızalarda yer eden filmlerin yönetmenlerine saygı ve selam niteliği taşıyor. Eşkıya, Propaganda, Neşeli Günler, Turist Ömer, Hababam Sınıfı ve Arabesk gibi birçok unutulmaz film afişi ziyaretçilerin hafızalarını zorlayacağı eğlenceli bir zaman yolculuğuna tüm sinemaseverleri davet ediyor.

Ertan Toy, lisans eğitimini 2007 yılında grafik tasarım eğitim alanında tamamlamıştır. Ardından çeşitli ajanslarda çalışdıktan sonra kendi reklam ajansını kurmuştur. 2011 yılında iletişim tasarımı alanında yüksek lisans eğitimini tamamlamak için İngiltereye gitmiştir ve eğitimini tamamladıktan sonra Türkiye’ye dönmüştür. Doktora eğitimine İstanbul’da devam etmekte ve aynı zamanda bir devlet üniversitesinde akademisyen olarak çalışmaktadır. Ayrıca sanatçı İletişim Tasarımcıları Meslek Kuruluşu’nun da üyesidir.

Sanatçı birçok ulusal ve uluslararası karma sergide çalışmalarıyla yer almıştır. Ayrıca çalışmaları birçok uluslararası yarışmada ve bienalde sergilemeye layık görülmüştür. Çalışmalarında tasarım anlayışı olarak sadeliği ön plana çıkartmaktadır. Genel olarak sosyal sorumluluk ve insan hakları üzerinde tasarımlar yapmaya devam etmektedir.

edebiyathaber.net (18 Aralık 2014)

Yorum yapın