“Turist” filmi bu akşam bomontiada’da

Haziran 27, 2016

“Turist” filmi bu akşam bomontiada’da

1469515429_Force_Majeure___Turist__1_Başka Sinema işbirliği ile gerçekleştirilen ücretsiz “Açık Havada Başka Sinema” film gösterimleri kapsamında bu akşam 21.30’da “Turist” adlı film bomontiada avlusunda gösterilecek.

Alpler’e tatile giden İsveçli bir ailenin çığ düşmesi ile başlayan hikâyesini anlatan Turist’in (Force Majeure) konusu şöyle: Ebba ve Tomas iki çocuğu ile birlikte dağ manzaralı bir restoranda öğle yemeklerini yerken yaşanan olay sonrasında anne Ebba iki çocuğunu her şeye rağmen korumaya çalışırken baba Tomas kendi hayatını kurtarmak için kaçmak zorunda kalır. Ebba böylesi bir kriz anında hissettiği duyguları unutup hayatına devam edebilecek midir? Tomas, aile içindeki rolünü ve ailesinin güvenini yeniden kazanabilecek midir?

bomontiada programı

bomontiada’da “yetiştirme” teması etrafında düzenlenen kamuya açık yaz programı, farklı disiplin, platform ve insanları bir araya getirecek. Halihazırda İstanbul’un kültür ortamına katkıda bulunan birey ve ekiplerin işbirliğinde hazırlanan program, çoğulluktan beslenen kentsel kültürün altını çiziyor. Yaz boyu gerçekleştirilecek atölyeler, canlı performanslar, gösterimler ve panayırlar aracılığıyla, bomontiada avlusu şehirlilerin kullanımına sunulacak.

edebiyathaber.net (27 Temmuz 2016)

Yorum yapın