Post Öykü’nün 41. sayısı çıktı

Temmuz 8, 2021

Post Öykü’nün 41. sayısı çıktı

Post Öykü dergisinin 41. sayısı yayımlandı.

Derginin 41. sayısının kapağında, 22 Nisan tarihinde vefat eden ressam Selma Gürbüz’ün “Birbirimize İyi Bakalım” isimli eseri yer alıyor. Ayrıca dergi içinde sanatçının farklı eserlerine de yer verilerek Selma Gürbüz anılıyor.

Temmuz-Ağustos sayısında Gülşen Funda, Mustafa Aplay, Merve Uygun ve Ömer Çelik öyküleri ile okurla buluşan ilk yazarlar. “Bir Şey Hakkında Üç Şey”de Gülşen Funda, Selma Gürbüz’ü anlatıyor. Sanatçının, yaşamla sanatın iç içe geçtiği bu dünyadaki yerini değerlendiriyor. 40. sayıda ilk yarısı yayımlanan “Kurmacanın Sınırları” dosyasının ikinci yarısında Cemal Şakar, Handan Acar Yıldız, Güray Süngü ve Mahmut Coşkun yazılarıyla yer alıyor.

“Hikâyesi” bölümünde Onur Çalı, Parşömen Sanal Fanzin’in hikâyesini anlatıyor. Hacer Selçuk, Betül Sezgin ve Gülşen Funda eleştiri yazıları ile sayıya katkıda bulunuyor. “Dipnotlar/Moğolluklar”da insanın var olmaklığı üzerine bir deneme okuyucuyla buluşuyor. Hüseyin Kılıç, Erva Kara, Emrah Kurul ve Mürüvvet Özpehlivan bu sayının diğer öykü yazarları.

“1’e 10”da Bilge Karasu, Selçuk Orhan, Hasibe Özdemir, Handan Acar Yıldız, Eda İşler, Onur Selamet, Adige Batur, Ali Necip Erdoğan, İsmail Özen ve Demet Şahin; “Ya edebiyat? Giderek görsel imgenin egemen olduğu bir ortamda ne denli güçlü bir anlatım aracı acaba?” sorusuna kendi zaviyelerinden cevap veriyorlar. “İmgeler Sûretler”de Gamze Güller öykü yazma serüvenindeki mekân algısından bahsediyor.

Ve “Post Kitap”… Bölüm, “Çevirmen Diyor ki”de M. Sami Türk ile yapılan söyleşiyle başlıyor. Gülşen Funda ve Mustafa Aplay, Arda Arel’in yeni çıkan kitabı Ölü Piksele Ağıt’ı mercek altına alıyor. Yelda Sözdemir bölüme Gökhan Yılmaz ile yaptığı söyleşiyle katkıda bulunuyor. Mahmut Sami Yıldız, Betül Sezgin, Ali Yağan, Onurhan Ersoy, Uygar Atasoy ve Yelda Sözdemir yeni çıkan öykü kitapları üzerine yazdıkları değerlendirme yazılarıyla yer alıyorlar. “Dükkân” ise yeni çıkan diğer öykü kitaplarını okuyucuyla buluşturuyor.

edebiyathaber.net (8 Temmuz 2021)

Yorum yapın