Tülin Kozikoğlu’dan arzular ve tüketim alışkanlıkları üzerine kahkaha dolu bir hikâye

Kasım 1, 2019

Tülin Kozikoğlu’dan arzular ve tüketim alışkanlıkları üzerine kahkaha dolu bir hikâye

Tülin Kozikoğlu’nun çocuklara yazdığı, Serkan Aka’nın resimlediği “Harika Bir Uçurtma” İletişim Yayınları etiketiyle yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

Peri, annesiyle çarşıya çıkarken bu kadar sürprizli bir gün geçireceğini hayal bile edemezdi. Oyuncakçı dükkânının vitrininde o güzelim uçurtmayı görünce âdeta büyülenmiş gibi oldu… Evde kırmızı, mavi, yeşil, sarı, hatta mor, turuncu ve pembe renkte bir sürü uçurtması vardı ama bu bambaşkaydı… Rengârenkti, harikaydı, gökkuşağına benziyordu… Peri’nin, ne olursa olsun annesini ikna edip bu uçurtmayı satın alması gerekiyordu. Belki sihirli değneğinden de biraz yardım isteyebilirdi…

Tülin Kozikoğlu’ndan arzular ve ihtiyaçlar, alışveriş ve tüketim alışkanlıkları üzerine yine muziplik ve kahkaha dolu bir hikâye.

Kitaptan bir bölüm okumak için>>>

Tülin Kozikoğlu

1990 yılında Boğaziçi Üniversitesi Psikoloji Bölümü’nden mezun olduktan sonra ABD’de Duquesne Üniversitesi’nde İşletme Bölümü’nde yüksek lisansını tamamladı. Çimento ve demir-çelik gibi “ağır” sanayilerde çalıştıktan sonra, kızının doğumuyla birlikte çocuk edebiyatının “hafif” sularına yelken açtı. İlk kitapları (Lili ve Yedi Çocuğu, İletişim) 2010 yılında yayımlanan Kozikoğlu, ayrıca 2011 yılından bu yana okuma ve yazmayı ödev olmaktan çıkarıp oyuna dönüştürdüğü “Keyifle Okuyorum-Özenle Yazıyorum” isimli atölyesinde ilköğretim seviyesindeki çocuklara yaratıcı yazı çalışmaları yaptırıyor ve öğretmenlere yönelik “Çocuklara Yaratıcı Yazı Nasıl Öğretilir?” isimli eğitimi veriyor.

edebiyathaber.net (1 Kasım 2019)

Yorum yapın