Tudem’de ne varsa bu katalogda

Mart 23, 2021

Tudem’de ne varsa bu katalogda

Tudem Yayın Grubu bünyesindeki Delidolu, Desen, Tudem Edebiyat, Uçanbalık, Tudem Eğitim, BlokTest, BilgiKüpü ve Uçanbalık Eğitim markalarından çıkan bini aşkın kitabın yer aldığı Bahar 2021 Genel Kataloğu yayımlandı.

Delidolu Yayınları, bahar döneminde de hem kurmaca hem kurmaca dışı eserlerle dikkatleri üzerine çekiyor. 21. yüzyılın önemli düşünür ve yazarlarından Ricardo Piglia‘nın Kurmaca ve Eleştiri adlı çalışması, edebiyattan sinemaya, gerçeklik ve kurmaca ilişkisini ele alıyor. Ryszard Kapuściński‘nin imzasını taşıyan Futbol Savaşı ise 20. yüzyıl sonundaki savaşların ve zulmün kronolojisini irdeliyor. Kurmaca eserleriyle de adından söz ettiren Delidolu’da, Hoda Barakat‘ın Necib Mahfuz Edebiyat Ödüllü romanı Akdeniz Sürgünü, Pulitzer Ödüllü Jean Stafford‘un ”Toplu Öyküler”inin ikinci halkası ve George Saunders‘ın Tilki 8‘i bu sezonun öne çıkan kitapları arasında yer alıyor.

Desen Yayınları, grafik romandan resimli kitaba, karikatürden mangaya her yaşa ve zevke hitap eden özel bir koleksiyonla selamlıyor takipçilerini. Usta çizer ve hikâyeci Fabien Toulmé‘nin üç ciltte anlattığı ”Hakim’in Yolculuğu” ve Françoise Sagan‘ın büyük yankı uyandıran romanından uyarlanan Hoş Geldin Hüzün, grafik roman severlerin merakını cezbediyor. Türkiye’de sözsüz karikatürün öncüsü olan Turhan Selçuk‘un Manzara-i Umumiye adlı özel karikatür seçkisi; patronlar, emekçiler ve bunun karşısında insan hakları, düşünce özgürlüğü, medya gibi birtakım direniş noktalarına vurgu yapan karikatürleri odağına alıyor. Hakan Keleş‘in Lilliputlar: DevCüceKentler isimli eseri ise kentlerle kurduğumuz ilişkiye ironik bir biçimde yaklaşan incelikli bir foto-illüstrasyon kitabı olarak fark yaratıyor.

Tudem Edebiyat, 2021 baharını sevilen yazarlarının yepyeni çalışmalarıyla karşılıyor. Hanzade ServiKumsal’ın Çizgili Dünyası‘yla; Koray Avcı ÇakmanBir Kitabın Macerası‘yla; Mavisel YenerGünlük de Neyin Nesi?‘yle; Pelin Güneş ise Sıkıldım, İki Hafta Yokum‘la okurlarıyla yeniden buluşacak olmanın heyecanını yaşıyor. Savaş Atı‘nın yaratıcısı İngiliz yazar Michael MorpurgoGölge adlı romanıyla bu kez gözünü Asya kıtasındaki insanlık dramına çeviriyor. Üç Çocuk, Bir Öğretmen ve Unutulmaz Bir Gün‘ün yazarı John David Anderson da, Tuhaflıklar Ailesi Yollarda ile gizemli bir serüven eşliğinde aile bağlarının ve duyguları ifade etmenin önemine değiniyor.

Okuma güçlüğü çeken ve okumaya mesafeli duran çocuklar için tasarlanan SEN de OKU koleksiyonu yoluna doludizgin devam ediyor. Küçük Hekim ve Geceden Kaçış, bu dönemin öne çıkan kitapları arasında yer alıyor. Koleksiyonun anlamlı bir uzantısı olarak doğan SEN DE OKU KLASİKLER ise iyiden iyiye palazlanıyor. Hanzade Servi Peter Pan‘ı, Mavisel Yener Oz Büyücüsü‘nü, Ümit Mutlu ise Denizler Altında Yirmi Bin Fersah‘ı SEN DE OKU KLASİKLER için yeniden anlatıyor.

Uçanbalık Yayınları, erken öğrenme çağındaki çocukları nitelikli kültür ve eğitim yayınları ile buluşturuyor. Uçanbalık etiketiyle yayımlanan Matilda ve Aydede, ”büyük” ve ”küçük” kavramlarını etkileyici bir şekilde sorgularken; Dinozorların Şarkısı ise büyüleyici resimleriyle miniklere eğlenerek yeni şeyler öğrenecekleri müzikal bir macera vadediyor.

2021 baharını, Uçanbalık EğitimTudem EğitimBlokTest ve BilgiKüpü markalarının, 24 aydan 8. sınıfa kadar uzanan ve geniş bir kitleye hitap eden 300 çeşit yayınıyla karşılayan Tudem Yayın Grubu; öğrencilerin ihtiyacını, düzeyini ve öğretim programlarını esas alan zengin yayın seçkisiyle, değişen dünyadaki modern eğitim yaklaşımına öncülük ediyor.

Bilim, teknoloji, mühendislik ve matematiği bir araya getiren ”STEM” felsefesini, sanatın tasarım ve keşif gücüyle zenginleştiren STEMA Erken Öğrenme SetiUçanbalık Eğitim‘in bu yıl en çok ses getiren ürünü olmayı sürdürüyor. 36+ Erken Öğrenme Seti ve 48+ Erken Öğrenme Seti de yenilenen içerikleri, ebatları ve tasarımlarıyla en çok tercih edilen çalışmalardan biri olmaya devam ediyor. 60+ Erken Öğrenme Seti ise yine eğitimciler ve anne babalar tarafından en çok tercih edilen setler arasında yer alıyor.

Tudem Eğitim ve BlokTest markaları, ”Beceri Temelli Eğitim Modeli”ne uygun olarak hazırladığı ”3 Boyut”, ”Beceri Temelli Soru Bankası” ve ”Kılavuz Deneme” isimli üç yeni ürün grubuyla eğitimciler, anne babalar ve öğrencilerden yoğun ilgi görüyor. Eğitim teknolojilerine yaptığı yatırım ve 170 yayınıyla beraber sunduğu AKAS ve Mobil Ölçme teknolojileriyle Tudem Eğitim ve Bloktest Yayınları, hem yüz yüze hem de uzaktan eğitimde öğretmenlerin en büyük yardımcısı oluyor.

BilgiKüpü markasının ürünleri, güncel içerikleri, yeni nesil soruları, kullanıcı dostu tasarımları ve uygun fiyatlarıyla, baharda da yeni nesil öğrenci ve öğretmen profilinin ihtiyaçlarını karşılıyor.

Tudem Yayın Grubu’nun marka ve yaş gruplarına göre listelenen kitaplarıyla ilgili daha fazla bilgi için www.tudem.com adresini ziyaret edebilir, tüm markalarına ait ayrı sosyal medya hesaplarını takip edebilirsiniz.

edebiyathaber.net (23 Mart 2021)

Yorum yapın