Tudem’de ne varsa bu katalogda

Eylül 20, 2021

Tudem’de ne varsa bu katalogda

Tudem Yayın Grubu güz döneminde de çocukları ve yetişkinleri iyi kitaplar ve eğitim yayınlarıyla buluşturmaya hazırlanıyor. Tudem, yayın grubu bünyesindeki Delidolu, Desen, Tudem Edebiyat, Uçanbalık, Tudem Eğitim, BlokTest, BilgiKüpü ve Uçanbalık Eğitim markalarından çıkan bini aşkın kitabın yer aldığı Güz 2021 Genel Kataloğu‘nu yayınladı.

Delidolu, hem kurmaca hem kurmaca dışı eserlerle koleksiyonunu genişletiyor. #Tanıklık temasından yayımlanacak Kim BuJoan Kim Erkan‘ın Galler’den ”yabancı gelin” olarak geldiği İstanbul ve Aydın’daki yaşamını anlatırken, Türkiye’nin geçirdiği değişimi, siyasal ve kültürel dönüm noktalarını ele alıyor. Patrick Ness‘in yeni öykü kitabı Hakkında Hiçbir Şey Bilmediğim ŞeylerDimitris Sotakis‘in Büyük Hizmetkâr ve Ferda İzbudak Akıncı‘nın Kapıdaki Kadın adlı romanları yine bu yayın döneminin öne çıkanları arasında yer alıyor.

Desen, grafik romandan resimli kitaba, karikatürden mangaya her yaşa hitap eden kitaplarla yine çizgili dünyaların nabzını tutuyor. Paco RocaEv adlı grafik romanında ebeveyn kaybı, yas ve hafıza gibi konularla okurun kalbine dokunuyor. Raina Telgemeier, uzun süredir merakla beklenen Haydi Biraz Cesaret‘te, kaygı bozukluğu sorununun derinlerine iniyor. Ayrıca uluslararası sanatçı Can Göknil‘in Burçlar Kuşağı, Türkiye’de sözsüz karikatürün öncüsü olan Turhan Selçuk‘un İnsan Denen Garip Hayvan adlı eserleri ve efsaneleşen ”Yalınayak Gen” dizisinin son iki halkası da bu güz raflara girmeye hazırlanıyor.

Tudem Edebiyat, sevilen yazarların ve çok okunan serilerin devam kitaplarıyla 2021 güzünü coşkuyla karşılıyor. Çocuk edebiyatındaki 30. yılını kutlayan Aytül Akal, okur sayısı 500 yüz bini bulan ”Süper Gazeteciler” serisinin 5. halkası Son Baskı‘yı müjdeliyor. Miyase Sertbarut‘un Bir Gün Herkes…Betül Avunç‘un İkiz Gezginler Yeşillikler Ülkesi’ndeGüzin Öztürk‘ün Süper KoşucuDilek Yardımcı‘nın Benim Duvardan Farkım Ne? isimli kitapları da birer birer okurla buluşmaya hazırlanıyor. Ayrıca, Guardian Çocuk Edebiyatı Ödüllü Frank Cottrell-Boyce imzalı Kaçak RobotCary Fagan‘ın Yol Arkadaşım Banjo ve Eva Furnari‘nin Prens Burnubüyük adlı eserleri de önümüzdeki ayların öne çıkan çeviri eserleri arasında yer alıyor.

SEN DE OKU koleksiyonu yeni kitaplarla büyüyor. Ünlü İngiliz yazar Jeremy Strong‘un, ”Neli Buzgibi’nin Maceraları” ile Hanzade Servi‘nin Çok İlginç Bir Haberim Var adlı romanı ”Sen de Oku” koleksiyonuna katılıyor. ”Sen de Oku Klasikler” seçkisi ise Mavisel Yener‘in yeniden anlattığı Pinokyo ve Mehmet Atilla‘nın tekrardan hayat verdiği Mercan Adası ile çıtayı yükseltiyor. Okumayı yeni öğrenen çocuklar için hazırlanan ve 3 seviyeden oluşan ”Küçük Yıldızlar” koleksiyonu ise ”Hayvan Koruyucuları” serisi ile iyice palazlanıyor.

Uçanbalık Kültür, erken öğrenme çağındaki çocukları her zamanki gibi rengârenk eserlerle buluşturmayı sürdürüyor. Bir kitabın ortaya çıkış hikâyesini anlatan Kitap Yapma Sanatı ve tarih öncesine eğlenceli bir bakış sunan Dinozorların Şarkısı, özgün içerikleri ve tasarımlarıyla dikkat çekiyor. Tudem Edebiyat Ödülleri’nde derece alan Evden Çıktığımda ve Gece Parlayan ise minik okurlarının estetik algılarını artırıyor.

Tudem Yayın Grubu, 2021-2022 eğitim öğretim yılını, farklı markalarından yayımladığı ve 24 aydan liseye kadar uzanan geniş bir yelpazeye hitap eden 310 çeşit yayınla karşılıyor. Öğrencilerin seviyesine ve ihtiyaçlarına yönelik geliştirilen, öğretim programlarını esas alan bu yayınlar, her yönüyle eğitimde modern yaklaşımlara öncülük ediyor.

Ana sınıfına dair tüm kavram ve kazanımları içeren Ana Sınıfı Seti ve seti destekleyici içerikleriyle dikkat çeken, tek tek satın alınabilen Ana Sınıfı Kavram Kitapları bu yıl Uçanbalık Eğitim markasının en çok ses getirecek çalışmaları arasında yer alıyor. STEMA Erken Öğrenme Seti ve 48+ Erken Öğrenme Seti 23,5×33 cm, 36+ Erken Öğrenme Seti ise 30×29 cm ebadındaki ferah sayfalarıyla çocuklara rahat çalışma alanı sunuyor. 60+ Erken Öğrenme Seti de eğitimciler ve anne babalar tarafından en çok tercih edilen setler arsında bulunuyor.

Tudem Eğitim ve BlokTest markaları ise MEB’in 2023 Eğitim Vizyonu çerçevesinde benimsediği ”Beceri Temelli Eğitim Modeli”ne uygun olarak hazırlanan, ilkokula yönelik ”Dinamik Soru Bankası”, ilkokul ve ortaokula yönelik ”3 Boyut” ve ”Kılavuz Deneme”, ortaokula yönelik ”Beceri Temelli Soru Bankası” ve liseye yönelik ”TYT Soru Bankası” isimli ürün gruplarıyla yayın çeşitliliğini artırıyor. Yeni eğitim öğretim yılında, Tudem Eğitim’in beceri temelli yeni nesil sorularla zenginleştirdiği 150 yayınıyla çalışan öğrenciler hem derslerde hem de sınav maratonunda hep bir adım önde olmayı garantiliyor. Tudem Yayın Grubu’nun eğitim teknolojilerine yaptığı yatırım ve 250 üründe sunduğu AKAS ve Mobil Ölçme teknolojileri yüz yüze ve uzaktan eğitimde öğretmenlerin en büyük yardımcısı olmaya devam ediyor.

BilgiKüpü markasının ürünleri ise güncel içerikleri, yeni nesil soruları, kullanıcı dostu tasarımları ve uygun fiyatlarıyla, 2021-2022 eğitim öğretim yılında da yeni nesil öğrenci ve öğretmen profilinin ihtiyaçlarını karşılıyor.

Güz 2021 Genel Kataloğu‘nu incelemek ve bilgisayarınıza indirmek için tıklayın

edebiyathaber.net (20 Eylül 2021)

Yorum yapın