Tudem Güz 2021 Yeni Çıkanlar Kataloğu yayında

Eylül 10, 2021

Tudem Güz 2021 Yeni Çıkanlar Kataloğu yayında

Tudem Güz 2021 Yeni Çıkanlar Kataloğu yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

Yazarları, çizerleri, çevirmenleri, editörleri, grafikerleri ve tüm paydaşlarıyla kalbi her mevsim kitaplarda atan Tudem, 2021 güzünde de yine düşünen, sorgulayan ve düş kuran okurlarının yanı başında olmayı sürdürüyor.
  
Özgün ve nitelikli yapıtların izini süren, takipçilerini hep en iyiyle buluşturmayı ilke edinen Tudem, yeni yayın dönemini sınırları ve engelleri aşan bir edebiyat anlayışıyla şekillendiriyor.

Yüz binlerce çocuğa ulaşan serilerin devam kitapları, ödüllü yazarların merakla beklenen romanları…

Çocuk edebiyatındaki 30. yılını geride bırakan Aytül Akal, okur sayısı beş yüz bini bulan ”Süper Gazeteciler” serisinin 5. halkası Son Baskı‘yla güncel toplumsal meseleleri sürükleyici bir kurguyla ele alıyor. Kuşaklarca okunan ”İkiz Gezginler”in yeni serüveni Yeşillikler Ülkesi’nde, okurlarını Cumalıkızık’tan Çekirge’ye götürüyor ve Betül Avunç rehberliğinde, efsanelerle dolu bir Bursa kent gezisine çıkarıyor.

Çocuk ve gençlik yazınımızın ufuk açıcı yazarlarından Miyase SertbarutBir Gün Herkes… ile görmezden gelinenler ile görünmezliği arayanların düşlerini kesiştiriyor. Duyarlı kalemiyle odağına aldığı her konuyu ustalıkla işleyen Güzin ÖztürkSüper Koşucu ile kitapseverleri bir kahkaha hortumuna dâhil ediyor. Hanzade Servi, ödüllü romanı Kora ile Kelebek‘te birbiriyle zıt iki karakterin aynı evde yaşama hikâyesini içtenlikle resmediyor. Türkçenin nabzını tuttuğu eserleriyle tanınan Dilek Yardımcı ise Benim Duvardan Farkım Ne? adlı kitabıyla küçük bir cezanın harikulade bir ödüle dönüşmesini gözler önüne seriyor.

Dünya çocuklarının okuduğu kitaplar şimdi Türkçede!

Guardian Çocuk Edebiyatı Ödüllü Benim Adım Hiç Kimse‘nin yazarı Frank Cottrell-Boyce‘un imzasını taşıyan Kaçak Robot, eğlenceli üslubu ve ayrıntılı kurgusuyla pek de sıradan olmayan bir arkadaşlığın ardında yatanları mizahi bir şekilde ele alıyor. Türkiye’de geniş bir hayran kitlesi bulunan Cary Fagan, Yol Arkadaşım Banjo‘da bu kez güzel sanatlara ve onun da özelinde, özgürlük arayışı içindeki küçük bir çocuğun öyküsüne eğiliyor. Hem yazıp hem resimlediği çalışmalarıyla dünya çapında tanınan Eva Furnari, küçük okurlarını Prens Burnubüyük ile gülerken düşünmeye davet ediyor. Milada Rezková‘ya ait Sakın Korkma! ise korkuyu çok daha yakından tanımak, korkuyla başa çıkmanın yollarını öğrenmek üzerine dört başı mamur bir başucu kitabı olarak her yaştan okuru selamlıyor.

Çocuklara kitap sevgisi ve okuma alışkanlığı kazandıran çok özel koleksiyonlar…

Tudem’in okuma güçlüğü çeken ve okumayı sevmeyen çocuklar için tasarlanan ”Sen de Oku” koleksiyonu da büyümeye devam ediyor. İngiltere’de eserleri 200 binden fazla satan ve pek çok ödüle değer görülen Jeremy Strong‘un yarattığı “Neli Buzgibi” serisi, küçük okurlarına katıksız bir kahkaha tufanı vadediyor, çevre bilinci geliştirmelerine yardımcı oluyor. Kendine has mizahıyla öne çıkan Hanzade Servi bu güz, Çok İlginç Bir Haberim Var isimli çalışması ile Sen de Oku ailesine katılıyor. Mavisel YenerPinokyo‘yu; Mehmet Atilla ise Mercan Adası‘nı ”Sen de Oku Klasikler” için yeniden anlatıyor.

Okumayı yeni öğrenen küçük okurlar için hazırlanan ve 3 ayrı seviyeden oluşan ”Küçük Yıldızlar” koleksiyonu ise yeni kitaplarla iyice serpiliyor. İki bağımsız öyküden oluşan “Hayvan Koruyucuları” çocuklara hayvan sevgisini aşılayan ve doğadaki canlıların bizden hiç de farklı olmadıklarını vurgulayan satırlarıyla, ”Küçük Yıldızlar” serisinin 3. seviye kitaplarına dâhil oluyor.

Tudem Edebiyat markası altında raflardaki yerini alacak yeni kitapları Tudem Güz 2021 Yeni Çıkanlar Kataloğu‘ndan inceleyebilirsiniz.

edebiyathaber.net (10 Eylül 2021)

Yorum yapın