Tolkien’in Hobbit Resimleri ilk kez raflarda

Aralık 31, 2013

Tolkien’in Hobbit Resimleri ilk kez raflarda

2-1387873097Dünyaca ünlü yazar J.R.R. Tolkien’in en önemli eserlerinden biri olan Hobbit için, kitap daha taslak halindeyken çizdiği resimler ilk defa “J.R.R. Tolkien’den Hobbit Resimleri” kitabında okurlarla buluşuyor.

Hobbit’in yayımlanışının 75. yılını kutlamak üzere hazırlanan kitap, Orta Dünya’ya dair resimler, yüzden fazla eskiz, çizimler, boyamalar, haritalar ve planların ön çalışmaları, alternatif versiyonları ve deneysel tasarımları, çizimlerin son halleriyle ilk kez bu kitapta bir araya geliyor. İthaki Yayınları tarafından yayımlanan kitaptaki görsellerin bazıları ilk kez, bazıları ise renkli çizimleriyle ilk kez yayımlanıyor. Kutulu ve kuşe kâğıda özel baskısıyla, J.R.R. Tolkien’den Hobbit Resimleri kitabı sınırlı sayıda ve numaralı olarak okuyucularla buluşuyor.

J.R.R. Tolkien Hobbit’i yazdığında, belli bir seviyede başarıya ulaşmış amatör bir sanatçıydı. Kitabı henüz taslak aşamasındayken onun için illüstrasyonlar çizdi. İlk Hobbit baskısı; yazarı tarafından çizilmiş on adet siyah beyaz resim, iki harita, cilt ve şömiz tasarımlarıyla beraber basıldı. Sonrasında, en iyi eserlerinden birkaçını oluşturan beş adet renkli çizim daha yaptı. Tolkien hakkında önde gelen uzmanlardan olan Wayne G. Hammond ve Christina Scull tarafından hazırlanan J.R.R. Tolkien’den Hobbit Resimleri, Tolkien’in Hobbit’i nasıl yazdığına tanık olmak ve filmlerin yönetmeni Peter Jackson’ın da hangi görsellerden ilham aldığını görebilmek açısından dikkat çekiyor.

edebiyathaber.net (31 Aralık 2013)

Yorum yapın