Tiyatro severler Panda Sahne’de buluşacak

Ocak 11, 2024

Tiyatro severler Panda Sahne’de buluşacak

Panda Sahne yeni yıla merhaba dediğimiz ocak ayında sanatseverler için hazırladığı birbirinden farklı etkinliklerle izleyicisini ağırlayacak.

Sanatsal çalışmalar, yaratıcı atölyeler ve tiyatro gösterilerini bir arada sunan Panda Sahne, birbirinden farklı etkinliklerle izleyicilerini ağırlamaya devam ediyor. Hem kendi ürettiği yapımlara hem de Antalya’daki sanatçıların ürettiği yapımlara ev sahipliği yapan Panda Sahne; sanatsever yetişkin ve çocuk seyirciler için üretimlerini paylaşan ve yetişkinlerin çocuklarla birlikte katılabileceği etkinlikler sunuyor.

8 Ocak haftası Panda Sahne’nin programında müzikalden, tiyatro oyununa birçok farklı etkinlik bulunuyor.

11 Ocak Perşembe günü saat 20:00’de Yersiz Yurtsuz Tiyatro, Ruteba Doğan’ın yazıp yönettiği, üçüncü sezonuna giren oyunu “Bir Taşın Başında” ile sahne alacak. Bir heykeltraş, bir çevirmen, bir denetçi ‘anıt mezar’ projesi için “Bir Taşın Başında” bir araya gelir. “Bir Taşın Başında” duruş, kendi sıradan yaşamlarında bir seçim yaparak bir şeyleri değiştirebilmenin mücadelesidir.

Yersiz Yurtsuz Tiyatronun, kaybolan tarihi eseri, geçmişi arayan iki arkeoloğun yolculuğunu ve bu yolculukta kaybolmuş bir insanı, Javid’i bulmalarıyla değişen hayatları anlatan “Taşların Arasında” oyunu 12 Ocak 20:00’de Panda Sahnede seyircisiyle buluşacak.

Ruteba Doğan’ın yazıp yönettiği, Yersiz Yurtsuz Tiyatronun “Taşlara Çarpa Çarpa” oyunu seyirciyle buluşacak. Yaşamı taşlara çarpa çarpa sürdüren, sürdürme mücadelesi veren üç insan ‘kalan ve giden akıllarıyla’ akıllarına sahip olmanın, birbirlerine sahip çıkmanın peşine düşer. Şerif, kardeşi Ahmet’in, her gün kafasına düşen taş nedeniyle hafızasını yavaş yavaş kaybetmesinden ötürü, çalıştığı işten ayrılmasını ister. İşi bırakmak Ahmet için kolay değildir; eşi Selin hamiledir, bebek geliyordur. Tolga Zafer Özdemir’e ait olan oyun müziklerine Çağla Bilgin, Akça Acun Bilgin eşlik ediyor. Serhat Kural’a ait olan oyunun koreografisi anlatıyı başka bir anlamla buluşturuyor. Sahnede dördüncü bir oyun kişisine dönüşen ‘taş’ tasarımında ressam, heykeltraş Aysun Telli yer alıyor. Oyunun oyuncu kadrosunda, Suser Başaran, Abdullah Yıldırım, Güven Güven yer alıyor. Trajikomedi türündeki “Taşlara Çarpa Çarpa” oyunu Panda Sahnede 13 Ocak 20:00’de seyircisiyle buluşacak.

14 Ocak akşamı saat 20.00’de, “23. Direklerarası Seyirci Ödülüne” layık görülen, komedi türündeki oyun “Büyük Aşıkların Sonuncusu” isimli tiyatro oyunu seyircisiyle buluşacak. Günümüz yaşamında kadın ve erkek ilişkilerini eleştiren ve kişinin kendini soktuğu çıkmaz labirentleri farklı açılardan sorgulayan komedi türündeki oyun, izleyicilere kahkaha dolu bir gece yaşatacak.

Türkiye’deki İlk ve Tek Sanat Üretim Merkezi Panda Sahne

Bulunduğu alanı -290 metre kareden 800 metre kare alana- büyüten Panda Fikir Sanat Atölye oluşumu kendi içerisinde 103 kişilik blackbox tekniği ile inşa edilmiş sahnesi, çekim stüdyosu, kafe alanı, kurgu odası, ses kayıt stüdyosu, dekor üretim atölyesi ve sanatsal atölyelere sahip bir kültür, sanat üretim, yaratım alanı sunuyor.

edebiyathaber.net (11 Ocak 2024)

Yorum yapın