The Doors, Radiohead ve Joan Baez ABD Kongre Kütüphanesi’nde

Mart 27, 2015

The Doors, Radiohead ve Joan Baez ABD Kongre Kütüphanesi’nde

the_doors_backstage_1967_by_felipemuve-d6ecdy1Radiohead, The Doors, Joan Baez ve Lauryn Hill’in albümleri, ABD’de Kongre Kütüphanesi tarafından kültürel mirasa katkılarından dolayı muhafaza edilecek.

Washington’daki dev kütüphanede,  Ulusal Kayıt Sicilini’ne bu salı günü yapılan 25 yeni giriş, kuşaktan kuşağa aktarılması için en iyi kopyaları bünyesinde barındırıyor.

Kütüphaneye kaydı yapılan The Doors albümü 1967 tarihli ve “Light my fire” hitinin de bulunduğu albüm.

Amerikan halk müziği için yeni ufuklar açan çalışmaları nedeniyle,  Joan Baez’in 1960 tarihli kendi adını taşıyan albümüne de kütüphanede yer verilirken, kayıtlara giren 1998 tarihli Lauryn Hill albümü ise, sanatçının hamileyken yazdığı şarkılardan oluşuyor.

Kongre Kütüphanesi öncelikle ABD’li müzisyenleri tercih ederken, İngiliz deneysel rock grubu Radiohead’in “OK Computer” albümüne de yer verdi ve albümü “Dijital çağ için uyarıcı bir masal” açıklamasıyla sundu.

Kongre Kütüphanesi, ABD’nin ulusal kütüphanesi olarak biliniyor. Dünyanın en büyük ve en önemli kütüphanelerinden sayılan ve ABD’de yer alan en eski federal kültür yapısı olan Kongre Kütüphanesi, Washington’da bulunuyor.

edebiyathaber.net (27 Mart 2015)

Yorum yapın