TESAK kasım söyleşi programı açıklandı

Ekim 25, 2023

TESAK kasım söyleşi programı açıklandı

Kadıköy Tarih Edebiyat Sanat Kütüphanesi (TESAK) kasım söyleşi programı açıklandı.

CUMHURİYET’İN XXI. YÜZYILI

Çağdaş Felsefe Söyleşileri

01 Kasım 18:30 / Konferans Salonu

Konuşmacılar: M. Ertan Kardeş, Zeynep Savaşçın

Moderatör: Kurtul Gülenç

Çağdaş Felsefe Söyleşileri’nin moderatörlüğünü MSGSÜ Felsefe Bölümü öğretim üyesi Kurtul Gülenç üstleniyor. Gülenç’in Kasım ayındaki konukları İstanbul Üniversitesi Felsefe Bölümü öğretim üyesi M. Ertan Kardeş ile Galatasaray Üniversitesi Felsefe Bölümü öğretim üyesi Zeynep Savaşçın. Cumhuriyet kavramını felsefe açısından ele alacağımız bu söyleşiye davetlisiniz.

Ücretsiz

RESİM SANATIMIZIN YÜZ YILI

Cumhuriyet’in 100. Yılı Söyleşileri 

02 Kasım 18.30 / Konferans Salonu

Konuşmacı: Artin Demirci

Moderatör: Turgay Fişekçi

2023 boyunca sürecek, Cumhuriyetimizin 100. yılına adadığımız söyleşilerin Kasım ayındaki konuğu Artin Demirci. Bu söyleşide Turgay Fişekçi’nin yürütücülüğünde Artin Demirci’yle resim sanatımızın son yüzyılda geçirdiği evreler ve günümüzdeki sorunları üzerine konuşacağız.

Ücretsiz

CEVAT ÇAPAN SÖYLEŞİSİ VE ŞİİR DİNLETİSİ

6. İstanbul Offline Uluslararası Şiir Festivali

04 Kasım 16.00 / Konferans Salonu

Konuşmacı: Cevat Çapan

Moderatör: Gökçenur Ç.

Bu yıl altıncısı düzenlenen İstanbul Offline Uluslararası Şiir Festivali, “Aynı Güneşin Altındayız” sloganıyla öne çıkıyor. Festivalin bu yılki onur konuğu ise Cevat Çapan. 4 Kasım Cumartesi günü TESAK’ta Cevat Çapan’la şiir yolculuğunu konuşmak ve sevilen şiirlerinden örnekler dinlemek üzere birlikte olacağız. Ayrıca festivale davetli tüm şairler de Şiir Dinletisi’nde kendi şiirlerini okuyacaklar.

Ücretsiz

FOUCAULT ve YAŞAM BİÇİMİ OLARAK DOSTLUK

Foucault Konuşmaları

08 Kasım 18.30 / Konferans Salonu

Konuşmacılar: Ferda Keskin, Sibel Yardımcı

Moderatör: Oğuz Tecimen

TESAK’ta Atlas Publishing Lab’in yürütücülüğünde ve Ayrıntı Yayınları’nın işbirliğiyle düzenlediğimiz Foucault Konuşmaları devam ediyor. Bu sezonun ilk konuşmasında Oğuz Tecimen’in moderatörlüğünde Ferda Keskin ve Sibel Yardımcı ile birlikteyiz. Foucault’nun “başka türlü bir ilişkilenme nasıl mümkün?” sorusuyla koşut olarak ele aldığı ve icat edilmesi gereken bir şey olarak gördüğü dostluk anlayışını konuşacağız.

Ücretsiz

PUNCTUM EDEBİYAT SÖYLEŞİLERİ

11 Kasım 15.00 / Konferans Salonu

Konuşmacı: Hakan Bıçakcı

Moderatör: Cana Bostan

Punctum Edebiyat Söyleşileri kapsamında konuğumuz yazar Hakan Bıçakcı. Moderatörlüğünü Cana Bostan’ın üstleneceği söyleşi uykuların ve rüyaların, deliklerin ve boşlukların, unutulanların ve karanlıkta kalanların peşine düşen Hakan Bıçakcı’nın fantastikle gerçeği iç içe geçiren tekinsiz edebiyatına ve edebiyatının asıl kaynağı olan sinemayla ilişkisine odaklanıyor.  

Ücretsiz

ŞİİRDE DEĞİŞEN VE AYNI KALAN: KİŞİLİK ŞİİRE NASIL DAMGA VURUR?

ARİFE KALENDER’LE SÖYLEŞİ

ŞiirEylem: Ekofeminist Söyleşiler

16 Kasım 18:30 / Konferans Salonu

Konuşmacı: Arife Kalender

Moderatör: Nilay Özer

Arife Kalender ilk kitabı Maviler de Eskidi‘yi 1992’de yayımladı. Kişisel olanın poetik ve politik olduğunun fazlasıyla farkında, şair öznenin toplumsal, sınıfsal ve dünya karşısındaki konumunun bilincinde bir söylem geliştirdi. 2004’te yayımlanan Deli Bal adlı kitabından itibaren dilinde, üslubunda, biçiminde giderek daha net ayırt edilebilen değişikler gözlendi. Arife Kalender’le uzun şiir serüvenini, şiirde değişen ve aynı kalanın neler olduğunu, şairin kişiliğinin metaforlara, duyu verisi aktarımlarına, söyleme ve hayal dünyasına nasıl yansıdığını konuşacağız.  

Ücretsiz

İKAME ÇOCUK

RÜYA VE ARZU: TROÇKİ, LENİN VE LACAN

Psikanaliz Seminerleri

22 Kasım 18:30 / Konferans Salonu

Konuşmacılar: İskender Çolak, Umut Özen

Tüm boyutlarıyla insan ruhsallığını inceleyen, ruhsal yapı ve süreçleri anlamaya çalışan bir tedavi metodu olan psikanaliz, büyük tartışmalarla sürekli gelişerek, farklı yaklaşımlarla zenginleşerek ve boyutlanarak Freud’un kuramın ilk modelini ortaya attığı 1890’lardan bugüne dek geldi. İstanbul Freudcu Psikanaliz Derneği (FPD) üyeleriyle düzenlediğimiz Psikanaliz Seminerleri’nde bu sezon yine TESAK’ta psikanaliz üzerine konuşacak, psikanalitik teorinin kliniğe ve kültüre yaptığı katkıları anlamaya çalışacağız. Bu ilk seminerde İskender Çolak “İkame Çocuk” ve Umut Özen “Rüya ve Arzu: Troçki Lenin ve Lacan” başlıklı konuşmalarıyla bizlerle.

Ücretsiz

İletişim

https://tesak.kadikoy.bel.tr

https://instagram.com/tesak.kadikoy

https://twitter.com/tesak_kadikoy

https://facebook.com/profile.php?id=100086531720876&mibextid=LQQJ4d

https://youtube.com/@tarihedebiyatsanatkutuphanesi

edebiyathaber.net (25 Ekim 2023)

Yorum yapın