Teoman, söz ve müziği Bandista’ya ait olan “Benim Annem Cumartesi” adlı eseri Cumartesi Anneleri için yorumladı

Mayıs 24, 2024

Teoman, söz ve müziği Bandista’ya ait olan “Benim Annem Cumartesi” adlı eseri Cumartesi Anneleri için yorumladı

Teoman, Cumartesi Anneleri’nin Galatasaray Meydanı’ndaki nöbetinin 1000. haftası nedeniyle Bandista’nın “Benim Annem Cumartesi” şarkısını yeniden seslendirdi.

27 Mayıs 1995 Cumartesi gününden beri Galatasaray Meydanı’nda ‘kaybedilen’ yakınlarının akıbetini soran Cumartesi Anneleri’nin direnişi 1000. haftasına giriyor. 

Tam 1000 haftadır her türlü yasağa, şiddete, gözaltılara karşı direnen kayıp yakınlarına Sanatçı Teoman da destek verdi.

Konuyla ilgili İlke TV’ye konuşan Teoman, “Bilirsiniz, siyasete uzak biriyim, sevmediğim bir alandır. Ben kendimi, siyasetler üzeri olarak tanımlarım, vicdanın yanındayımdır, siyasi partilerin değil. Bu şarkıyı seslendirme önerisi bana Cumartesi Anneleri tarafından geldi. Gelebilecek negatif tepkileri sezdim, ama bu teklifi reddetmeyi bir an bile düşünmedim” dedi.

Reddetmesi halinde hayatı boyunca vicdan azabı çekeceğini söyleyen Teoman, “Kimseyi düşman olarak görmedim, görmeyeceğim. Tüm Türkiye’ye toplumsal barışı ve vicdanı, alınması gereken yol olarak göstermeye çalışıyorum” diye konuştu.

edebiyathaber.net (24 Mayıs 2024)

Yorum yapın