Yalnızlık hakkında ilham verici bir kitap: “Tek Başına Hayatın Tadını Çıkarabilme”

Şubat 3, 2024

Yalnızlık hakkında ilham verici bir kitap: “Tek Başına Hayatın Tadını Çıkarabilme”

Nika Vázquez Segui’nin Tek Başına Hayatın Tadını Çıkarabilme adlı kitabı Destek Yayınları tarafından Emir Acar Çobanoğlu çevirisiyle yayımlandı.

Tanıtım bülteninden:

Psikolog Yazar Nika Vázquez Segui‘nin hayatımızdaki “diğerleri” ile ilişkilerde özerk kalmanın önemine vurgu yaptığı kitabı “Tek Başına Hayatın Tadını Çıkarabilme”, yalnız kalmanın tadını çıkarmayı ve kendimize ayıracağımız bu zamanlardan nasıl güç alacağımızın formülünü bizimle paylaşıyor.

Tek olmanın ve felsefesinin birleştiği orijinal adıyla “Solosofie” İster kalabalık bir aileniz olsun, ister bir hayat arkadaşınız ya da ister yalnız olun, herkesin kendisi için zamana ihtiyacı vardır der ve sizi başkalarının kararlarına ve seçimlerine bağlı kalmadan hayatınızın iplerini kendi ellerinize almaya davet eder.

Nika Vázquez Seguí, mutluluğun anahtarı olarak tanımladığı yalnız olmanın, yalnız hissetmekle aynı şey olmadığının altını çizerken okura, utanmadan dışarıda tek başına yemek yemek veya sinemaya veya müzeye gitmek gibi pratik ipuçları ve alıştırmalar sağlıyor.

Arka Kapak Yazısı:

Anlam dolu bir hayat için sırlar:

Sana yalnızken yaşamın tadını çıkaramayacağını söyleyen düşünceyi kafandan at. Bu kitap seni, kendi kararların ve seçimlerin dışında hiçbir şeye bağlı kalmadan kaderinin kontrolünü eline almaya davet ediyor. Bunun anahtarıysa tek başınayken hayatın tadını çıkarabilme sanatı olan yalnızlık felsefesidir. Zamanın ve mekânın sahibi olma seçimini kutla!

İlkelerinle, değerlerinle, ihtiyaçlarınla ve duygularınla uyum içinde yaşa, seçimlerine saygı göster ve kendine sevgiyle bak. Yalnızlık felsefesi sanatını geliştirmek için şimdiyi yaşamayı ve bunu beş duyuyla yapmayı öğrenmelisin. Yalnız olmanın yalnız hissetmekle aynı şey olmadığını, tam tersine mutluluğun anahtarı olabileceğini öğreneceğin bu süreçte sana Nika Vázquez eşlik ediyor.

Yazar hakkında:

Nika Vázquez Seguí, diğer yüksek lisans derecelerinin yanı sıra Valencia Üniversitesi’nden Psikoloji diplomasına ve Madrid Complutense Üniversitesi’nden psiko-onkoloji alanında yüksek lisans derecesine sahiptir. Farklı kurumlarda Duygusal Zeka üzerine dersler verir.

edebiyathaber.net (3 Şubat 2024)

Yorum yapın