Tarık Tufan’dan yeni bir roman: “Kaybolan”

Eylül 29, 2020

Tarık Tufan’dan yeni bir roman: “Kaybolan”

Tarık Tufan’ın yeni romanı “Kaybolan” Doğan Kitap etiketiyle yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

Çünkü herkes hayatının bir yerinde kaybolur

Türkiye edebiyatının son yıllardaki önemli kalemlerinden Tarık Tufan’ın uzun zamandır heyecanla beklenen yeni romanı Kaybolan, Doğan Kitap tarafından yayımlandı.

Tarık Tufan Kaybolan’da hayatın en çetrefilli meselesi olan kim olduğumuzu bulma serüvenini, kendine has naif diliyle okuyucuyu büyüleyerek anlatıyor.

Hayatın çözülmesi en zor sırrı gerçekte kim olduğumuzdur. Çünkü herkes hayatının bir yerinde kaybolur. Bazıları kendisini bulabilmek için önce çok eskiden kaybettiklerini bulmak zorundadır. 

Kaybolan, hatıralarla yüzleşmenin, ilk aşkın ve kendini aramanın evrensel yolculuğunu anlatan, yaralı dünyalarda, kırık hayatlarda, saklı hüzünlerde ve İstanbul sokaklarında dolanan bir roman. 

Yazar Hakkında:

Tarık Tufan, 1973 yılında İstanbul’da doğdu. Kabataş Erkek Lisesi’nin ardından üniversite eğitimini İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi’nde Felsefe bölümünde gerçekleştirdi. Marmara Üniversitesi Orta Doğu ve İslam Ülkeleri Araştırmaları Enstitüsü’nde Sosyoloji alanında yüksek lisansını tamamladı. Radyo ve televizyonlarda kültür-sanat alanında programlar yaptı. İlk kitabı Kekeme Çocuklar Korosu 2000 yılında yayımlandı. Ardından Kraliçenin Pireleri (2002), Ve Sen Kuş Olur Gidersin (2004), Hayal Meyal (2007), Bir Adam Girdi Şehre Koşarak (2010), Şanzelize Düğün Salonu (2015), Beni Onlara Verme (2017) ve Düşerken (2018) yayımlandı. Romanlarının yanı sıra belgesel ve kurmaca film senaryoları yazmaya devam ediyor. Uzak İhtimal filmiyle 2009 yılında İstanbul Film Festivali’nde, Yozgat Blues filmiyle 2013 yılında Adana Altın Koza Film Festivali’nde “En İyi Senaryo” ödüllerini kazandı. Yazdıkları çeşitli dillere çevrildi. Edebiyat dergilerinde öyküleri yayımlanıyor.

edebiyathaber.net (29 Eylül 2020)

Yorum yapın