Tarih Vakfı 2021’e yeni sürprizlerle merhaba diyor

Aralık 24, 2020

Tarih Vakfı 2021’e yeni sürprizlerle merhaba diyor

Uzun yıllardır varlığını devam ettiren Tarih Vakfı, 30. Yaşını yeni ürünlerle kutluyor.   Yeni yılı da yeni t-shirt, defter, bez çanta ve kitap ayraçlarıyla karşılıyoruz.

Tarihi güncel tasarımlarla birleştirdiğimiz Pandemi, Ehl-i Tevarih ve Tarih-şinas serilerimizde kelime anlamları, Hürrem ve Kanuni’nin maskeli görselleri yer alıyor. Bu dayanışmaya ortak olmak isterseniz, www.tarihvakfi.org adresindeki dükkan bölümünde yer alan yeni ürünlerimize göz atabilirsiniz.

Tanıtım bülteninden:

Bilimsel temelde tarih bilincinin geliştirilmesi ve yaygınlaştırılmasının toplumsal sorunlara çözüm üretmek için çok önemli olduğunu düşünüyoruz. Tarih çalışmalarının böyle bir yaklaşımla yürütülmesinin toplumumuzda demokratikleşmeyi ve dayanışmayı olanaklı kılacağına inanıyoruz. 

Tarih bilincimiz sadece geçmişin yorumlanmasını değil günümüzün algılanmasını da içerir. Küresel çapta oldukça zorlu bir yılı geride bırakıyoruz. Uzun yıllar etkisi devam edecek bu süreçten çok şey öğrenerek ve gelişerek de geçtiğimizi düşünüyoruz. 

Tarihe yer eden böylesi güçlü etkenlerin bizi gelişmeye, yeni çözümlere ve adaptasyonlara yönelttiğine inanıyoruz. Bu sebeple de pandeminin yarattığı büyük olumsuzluklara rağmen dayanışmaya olan inancımızla geleceğe dair olumlu bakışımızı koruyoruz.

edebiyathaber.net (24 Aralık 2020)

Yorum yapın