“Tarih Öncesi Hikâyeler: Mamut Avı” çocuklar için raflarda

Haziran 30, 2016

“Tarih Öncesi Hikâyeler: Mamut Avı” çocuklar için raflarda

mamut_avi_kapak.inddStefano Bordiglioni’ninTarih Öncesi Hikâyeler: Mamut Avıadlı kitabı, Tolga Darcan çevirisiyle 6 yaş ve üstü çocuklar için Can Çocuk tarafından yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

Roma’da yaşayan ve ilkokul öğretmenliği yapan yazar Stefano Bordiglioni,  çocuklar için yazdığı elliden fazla kitabıyla yalnızca kendi öğrencilerine değil, tüm çocuklara yaratıcılık cesareti ve okuma sevgisi aşılıyor. Çiçeği burnunda okurlar için “İlk Okuma Kitapları” dizisinden çıkan Tarih Öncesi Hikâyeler 6 yaş ve üstü tüm çocuklar için raflarda yerini aldı. Serinin ilk kitabı Mamut Avı’ndan hemen sonra ikinci kitap Ateşin Etrafında da okurla buluşuyor. 

Paolo’nun Düşproblemleri, Söz-Düş Makinesi, Akkuzu Karakuzu gibi yaratıcılık ve eğlence dolu kitaplarıyla Türkiyeli okurun beğenisini kazanan İtalyan yazar Stefano Bordiglioni’nin kaleminden bu kez heyecan dolu bir seri raflarda yerini alıyor. Tarih Öncesi Hikâyeler’in ilk kitabı olan Mamut Avı’nda ilk çağda yaşayan kabilelerin yaşam mücadelelerine tanık oluyoruz.

Kışın zorlu şartları nedeniyle açlıkla yüzleşmek üzere olan Kotan Kabilesinin insanları endişelidir. Ta ki o devasa hayvanı, mamutu gördükleri güne kadar! Kaybedecek vakitleri olmayan kabilenin kadınları ve erkekleri, etraftaki aç kurtlara rağmen mamutu avlayıp hayatta kalmayı başarabilecekler mi?

Çocukların okuma becerisini geliştirmek, onlara okumayı sevdirmek için özel olarak hazırlanan “İlk Okuma Kitapları” dizisi, yirmiyi aşkın kitaba ulaştı. Çiçeği burnunda okurlar bu kitaplarla okumanın tadına varacak. Tarih Öncesi Hikâyeler serisi 6 yaş ve üstü tüm çocuklar için raflarda yerini aldı. Serinin ilk kitabı Mamut Avı’ndan hemen sonra ikinci kitap Ateşin Etrafında da raflarda olacak.

Kitaptan:

“Adai, Zora ve Kotan Kabilesinin bütün üyeleri yeni bir şey öğrenmişti. Belki küçük bir bilgiydi; ama bu sayede, ilkel dünyanın zorluklarına karşı verdikleri yaşam mücadelesinde kullanabilecekleri bir silahları daha olmuştu.”

edebiyathaber.net (30 Haziran 2016)

Yorum yapın