Tanrılar Okulu davası sonuçlandı

Aralık 14, 2013

Tanrılar Okulu davası sonuçlandı

indir (1)Uzun süre çok satanlar listesinde ilk sıralarda yer alan Tanrılar Okulu adlı kitabı yazdığını öne süren İtalyan Ellio D’Anna’nın, kardeşi ekonomist ve sosyolog Prof. Stefano D’Anna aleyhine açtığı dava reddedildi.

İstanbul 3. Fikri ve Sınai Haklar Hukuk Mahkemesi’nde davanın karar duruşması görüldü. Davalı Stefano D’Anna davanın kendisinde büyük üzüntüye neden olduğunu ifade ederek, “Öz kardeşimin buraya kadar gelip, doğru olmayan beyanlarda bulunmasına çok üzüldüm. 30 yıllık birlikte çalışmanın sonunda burada sadece aç gözlülük etmektedir. Okulun sahibi olan şirketi dahi kendisi kurmamıştır” dedi.

Davalının avukatı Barış Kaşka ise söz alarak, şöyle konuştu:

“Bir yazara en büyük hakaret, ‘bu kitabı sen yazmadın’ demektir. 2 yıldır davalılar hiçbir delil öne süremediği halde Stefano D’Anna bunu yaşamaktadır. Kitabı, üniversitede öğrenciyken okumuştum. Sosyal paylaşım sitesi facebook’ta da kitabın daha çok kişi tarafından okunması için Tanrılar Okulu Grubu’nu kurdum. Stefano D’Anna ile tanıştım. Kendisi, ekonomi ve sosyoloji üzerine bir çok okulda dersler vermiş bir kişi. Bu kitabı lise mezunu bir kişi, ‘Ben yazdım’ diye çıkarsa ben ondan şüphe ederim. İngiltere’ye gittiğimde okulu ziyaret ettim. Herkes beni Stefano D’Anna’nın öğrencisi olarak tanıdı. Burada da da İlber Ortaylı gibi isimlerin katılımıyla bir etkinlik düzenlendi. Orada Ellio D’Anna’da vardı. Ben de vardım. Kitabın yazarı olarak Stefano D’Anna takdim edildi. Aile şirketi olarak kurulan ESE’nin tek sermayesi, bu kitaptır. Müvekkilimiz oradan ayrıldığı için okul zarar etmektedir. Davacıların da asıl meselesi budur. Biz davanın reddini istiyoruz.”

Kitabın Türkiye’deki telif hakları için kardeşi Stefano E.D’anna’ya dava açan Elio D’anna, “Bu kitabı ben yazdım. Ancak yazarı Stefano gözüküyor. Stefano’nun yazılmasının sebebi, kardeşimi daha yüksek göstermek ve yüceltmekti” dedi. İstanbul 3’üncü Fikri ve Sınai Haklar Hukuk Mahkemesi’nde dün görülen karar duruşmasına kitabının yazarı olduğunu iddia eden iki kardeş katıldı.

İstanbul 3. Fikri ve Sınai Haklar Hukuk Mahkemesi,  Prof. Stefano D’Anna  lehine, davanın reddine karar verdi.

edebiyathaber.net (14 Aralık 2013)

Yorum yapın