Talat Parman psikanalize ilişkin temel konuları tartışıyor

Temmuz 7, 2021

Talat Parman psikanalize ilişkin temel konuları tartışıyor

Talat Parman’ın “Psikanalizi Yazmak” adlı kitabı Yapı Kredi Yayınları etiketiyle yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

Psikanalitik yazı her seferinde yeniden başlanan bir maceradır. Bu yolla analistler aktarım üzerine kurulu, yani analitik deneyime ait bir şeyleri iletmek isterler. Bu şekilde aktarıma kayıtlı olan ve onun sayesinde ortaya çıkan bir varoluşun tekilliği ve öznenin yazgısı, yazılı bir söylem içinde şekillenebilir. Psikanalizin bir bilgi olarak iletimi bütün özgüllüğü ve yoğunluğu içinde ancak bu şekilde gerçekleşebilir.

“Psikanalizin kurumsallaşması demek, öncelikle psikanalizin uygulanması demektir” diyerek psikanaliz-psikiyatri ayrımından etik çerçeveye, analizde anadil sorunundan cinsellik-dil ilişkisine, patolojik sırlardan psikanalist formasyonuna uzanan temel konuları tartışan Talat Parman, Türkiye’de psikanalizin kurumsallaşmasının ilk yıllarına şahitlik eden yazılarıyla tarihe kayıt düşmeye devam ediyor.

Yazar hakkında

İstanbul Psikanaliz Derneği kurucu üyesi, formatör analist. İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde tıp eğitimi ve Paris René Descartes Üniversitesi’nde psikiyatri uzmanlığı eğitimi aldı. Yirmi yıl boyunca İstanbul Üniversitesi Çocuk Sağlığı Enstitüsü Adolesans Bilim Dalı’nda çocuklar, ergenler ve aileleriyle çalıştı. Psikiyatri doçentidir. Ergenlik ve psikanaliz konularında yazılmış kitapları ve J.B. Pontalis’ten yaptığı kitap çevirileri vardır. YKY’den çıkan “Psikanaliz Defterleri” dizisinin yayın kurulu üyesidir.

edebiyathaber.net (7 Temmuz 2021)

Yorum yapın