Sürükleyici bir Ege polisiyesi: “Komita”

Ocak 4, 2022

Sürükleyici bir Ege polisiyesi: “Komita”

Serdar Budur’un “Komita” adlı romanı Yeni İnsan Yayınevi etiketiyle yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

Serdar Budur, yerli polisiye edebiyata yeni bir soluk getiriyor. Komita; kullanılan dil, örülen kurmaca ve kendine has anlatımıyla çağdaş yazın dünyasında yer buluyor.

Romana ismini veren ve yerel bir istihbarat örgütü olan Komita, Ege’de faaliyetlerini sürdürmektedir. Komitacılar, örgütün başına geleceklerden habersiz birtakım yabancılaşmalar ve iç hesaplaşmalarla meşguldür. Komita’nın içerisinde bulunduğu ikircikli durum ve yaşanacak talihsiz olaylar silsilesi her şeyi değiştirecek, işler artık Komitacılar için de çıkmaz bir noktaya girecektir.

Komita, yavaş yavaş çözülmeye başlayan bir sır perdesi. Düzenli olarak geriye dönüşler, birtakım kilit isimlerin Komita’da oynayacağı role ilişkin bazı ipuçları veriyor.

Komita’da merak unsuru son sayfaya kadar korunuyor. Dünyanın geleceğinde belirleyici rol oynayan küresel istihbarat örgütü, onların Komita’yla ve Anadolu’yla olan ilişkisi… Yazar, ilk kitabında sürükleyici bir kurguyu örmeyi başarıyor. Yer yer okuru şaşırtmaktan da geri kalmıyor.

Serdar Budur, diyaloglar yoluyla fikirlerin açıklanması yoluna sıkça başvuruyor. Hayat, insan, ölüm veya ikili ilişkiler hakkında geçen karşılıklı konuşmalar, romanın felsefi yönünü açıkça ortaya koyuyor. Böylece felsefi-polisiye olarak nitelendirilebilecek Komita, sürükleyici olay örgüsünün yanı sıra insanlığın varoluşundan bu yana sorulan “Biz aslında kimiz?” veya “Dünyaya nereden geldik, nereye gideceğiz?” gibi sorularla okuyucuyu sarıyor.

Kitaptan>>>

edebiyathaber.net (4 Ocak 2022)

Yorum yapın