Sürdürülebilir Yaşam Film Festivali 11-14 Nisan’da

Nisan 10, 2013

Sürdürülebilir Yaşam Film Festivali 11-14 Nisan’da

İlk defa İsveç’te gerçekleştirilen, 2008’den bu yana da İstanbul’da düzenlenen Sürdürülebilir Yaşam Film Festivali’ne bu sefer Ankara ev sahipliği yapacak. Festival 11-14 Nisan tarihlerinde Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde gerçekleşecek ve tüm filmler ücretsiz olarak gösterilecek.

2009’dan bu yana iklim meselesine dikkatleri çeken ve birçok başarıya imza atmış olan 350 Ankara grubunun öncülüğünde düzenlenen festival, günümüzde çokça kullanılan sürdürülebilirlik kavramına ışık tutuyor. Afganistan’dan Kenya’ya, Çin’den Amerika’ya dünyanın her köşesinden hikâyelerin anlatıldığı belgesellerden oluşan festival programında toplamda 24 film seyirciyle buluşacak. Festivalde ayrıca “sürdürülebirlilik” konusuna farklı pencerelerden bakan, konularında uzman konuşmacıların yer aldığı bir dizi söyleşi de gerçekleştirilecek.

Tüm filmler ücretsiz

11 Nisan Perşembe günü 19:00’da Çankaya Belediyesi Başkanı Bülent Tanık ve İspanya’nın Ankara Büyükelçisi  Cristobal Gonzalez-Aller Jurado’nin katılımıyla başlayacak olan festivalde film gösterimleri dışında konserler, dans performansları ve AFSAD işbirliği ile bir fotoğraf sergisi de yapılacak. Festival programında gösterilecek tüm filmler ve etkinlikler ücretsiz.

edebiyathaber.net (10 Nisan 2013)

Yorum yapın