Şubat ayında Dinozor Çocuk ve Dinozor Genç’ten çıkanlar

Mart 2, 2024

Şubat ayında Dinozor Çocuk ve Dinozor Genç’ten çıkanlar

Ayrıntı Yayınları’nın çocuk kitapları markası Dinozor Çocuk şubat ayında, ödüllü yazar Sam Sedgman’in dünyaca ünlü 12 tren rotasını, hikâyeleriyle ve hatların içinden geçtiği bölgelerin gelenekleri, kültürleri, yemekleri ve insanlarıyla bir bütün olarak keşfe çıktığı Efsane Maceralar adlı kitabını okurlarla buluşturdu. İlk gençlik kitapları markası Dinozor Genç ise DC serisinden, Batman’in çocukluğunu anlatan Batman Öyküleri: Bir Varmış Bir Suçmuş ve Ben Hubbard’ın, Greta Thunberg’den Hayrettin Karaca’ya, tüm dünyaya ilham olan 20 çevre aktivistinin hikâyelerini kaleme aldığı kitabı Eko Öyküler – Önemsemeye Cüret Edenlere adlı kitapları yayımladı.

Efsane Maceralar

Yazar: Sam Sedgman / İllüstratör:Sam Brewster

Dinozor Çocuk

Dünya çapında bir maceraya hazır mısın? Seni alıp Kuzey Kutbu’ndan Güney Pasifik’e, Silikon Vadisi’nden Afrika Savanalarına ve daha nice yerlere götürecek olan dünyanın en büyüleyici demiryollarında bir tura ne dersin?

Modern şehirleri, antik tapınakları, vahşi hayvanları ve lezzetli yemekleri keşfet. Yüksek köprülerden geç ve yerel halkla festivalleri kutla. Tüm bunlara ve daha fazlasına trenler sayesinde tanıklık edebilirsin.

Ödüllü yazar Sam Sedgman’in kaleminden çıkan Efsane Maceralar, mühendislik harikaları ve demiryollarının ulusların kaderini sonsuza dek nasıl değiştirdiğini ve tren yolculuklarının hepimizi nasıl birbirimize bağladığını ortaya seriyor.

Haydi! Geç koltuğa ve keşfedeceklerin için hazır ol.

Batman Öyküleri: Bir Varmış Bir Suçmuş

Yazar: Derek Fridolfs / Resimleyen: Dustin Nguyen /Kaligrafi:

Steve Wands

Dinozor Genç

Batman: Li’l Gotham’ı yaratan Eisner ödül adayı ekipten: “HerDC fanının okuması gereken Batman kitabı.” – IGN

Gotham şehri hikâyelerle doludur; kahramanların ve kötülerin, polislerin ve suçluların, kaybolup tekrar kavuşan ailelerin… Fakat Batman Öyküleri’nde hayat bulan klasik kısa hikâyeler, okurken uyku saatinizi kaçırmanıza neden olacak komik masal sürprizleriyle dolu!

GOTHAM’DA BİR VARMIŞ, BİR SUÇMUŞ…

Damian Wayne gerçekten de harika bir çocuk olmanın hayalini kurar. Ama bu ancak burnunu uzatan yalanları söylemekten vazgeçebilirse mümkündür. Batman’in uşağı Alfred aynanın içine beklenmedik bir yolculuğa çıkar ve kendini karmakarışık bir yerde bulur. Çünkü o Harikalar Diyarındadır! Gotham Şehri Polis Departmanı dedektifleri Gotham’ın en azılı suçlularını sorguya çeker. Bezelyeyi çalan prensesin peşindedirler. Batman de onu tehlikeli bir göreve sürükleyen Kar Kraliçesi’yle tanışır.

New York Times’ın en çok satanlar listesine girmiş yaratıcılar Derek Fridolfsve Dustin Nguyen yeniden “Yarasa” kökenlerine geri dönüyorlar, ama bu kez masallarla!

Eko Öyküler –Önemsemeye Cüret Edenlere

Yazar: Ben Hubbard / Resimleyen: Berat Pekmezci

Dinozor Genç

“Bir kriz anında davrandığınız gibi davranmanızı istiyorum. Eviniz yanıyormuş gibi davranmanızı istiyorum. Çünkü durum bu.”

– Greta Thunberg, iklim aktivisti

Eko Öyküler, önemsemeye cüret eden ve bunun için herkese ilham olan 20 aktivistle tanıştırıyor bizleri. İlk çevreciden, kendini güçlü bir şekilde ifade edebilen bir sonraki nesil çevrecilere kadar, gezegenimizin geleceği için mücadele eden bu isimler bizleri de cüret etmeye davet ediyor. Çağımızın en önemli sorununa karşı harekete geçmek ve Dünya üzerindeki yaşamın geleceği için adım atmaya ne dersin?

edebiyathaber.net (2 Mart 2024)

Yorum yapın