“Su Günlükleri” ile ekran bağımlılığına kısa ve tatlı bir ara

Haziran 3, 2021

“Su Günlükleri” ile ekran bağımlılığına kısa ve tatlı bir ara

Hanzade Servi’nin “Su Günlükleri” serisinin ikinci kitabı “Ben Kıskanç mıyım?”, Ali Benice’nin resimleriyle 9 ve üzeri yaş grubu için Tudem Yayınları tarafından yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

Dijital çağın çocuklarına okumayı sevdiren “Su Günlükleri” serisinin ikinci kitabı Ben Kıskanç mıyım?, Tudem Edebiyat etiketiyle raflardaki yerini aldı. 

Hanzade Servi’nin neşeli anlatımı ve Ali Benice’nin ele avuca sığmayan resimleriyle kahkahayı garantileyen “Su Günlükleri serisi” mizahtan beslenen hareketli öyküsüyle günümüz çocuklarının ekran bağımlılığına kısa ve tatlı bir ara verdiriyor. 

Su Hoşeda EnMutlu adında on bir yaşındaki bir kızın delidolu günlük yazılarını sayfalarına taşıyan bu eğlenceli seri; aile bağları, arkadaşlık, okul hayatı gibi konulara eğilirken hem güldürüyor hem de düşündürüyor.
 
Kıskançlık duygusunu arkadaş ve kardeş ilişkileri ekseninde enine boyuna irdeleyen Ben Kıskanç mıyım?, kendini tanıma ve içindeki potansiyeli fark etme hususunda okurlara önemli öneriler sunuyor; başkalarının gözünde küçük düşme ve utanma endişelerinin yersizliğine vurgu yapıyor.

Su Hoşeda EnMutlu’nun (yoksa EnKıskanç mı demeliydik?) HARİKULATEŞEM (hem harika hem harikulade hem de muhteşem olan şey) günlüğünü okumak için yeniden bir aradayız! Su, yarıyıl tatilinde İzci kulübündeki arkadaşlarıyla birlikte kampa gidecektir. Ah, keşke bir mucize gerçekleşse de bu işten kurtulabilse… Mesela bir hortum tsunamisi çıksa ya da orman alanı uzaylı istilasına uğrasa! Bu arada, Su hariç herkes, hipnotize olmuş gibi Krizantem Alone adlı yazarı okuyor! Su’ya göre Krizantem’in yeni kitabı kesinlikle iyi falan değil. Zaten on beş yaşında bir kızın yazdıklarından ne beklenebilir? Şey… yoksa Su azıcık KISKANÇ olabilir mi? Eyvah! Tamam, herkes bir şeyleri kıskanır ama önemli olan şu: Acaba Su, ”sinkanç” mı, yoksa ”verikanç” mı? Tüm bu karışıklıklar yetmezmiş gibi bir de Gulyabani efsanesi dadanıyor Su’nun saçlarına. Gulyabani kamp alanının asırlık sakiniymiş de, kıvırcık saçlı kızları kaçırırmış da… Kim inanır? Yoksa anlatılanlar gerçek mi? Su’nun size vereceği sırları bir sincabın cevizleri gibi saklayacağınıza söz verirseniz bu günlüğün tadını doyasıya çıkarabilirsiniz. Bizden söylemesi…

Mizahtan beslenen hareketli öyküsü, çılgın tiplemeleri ve matrak çizimleriyle okurunu daha ilk sayfalarından içine çekmeyi başaran bu aşırı komik kitap, paylaştığı yaratıcı iletişim önerileri ve ilham verici fikirlerle de zihinleri uyanık tutuyor.
  

Su Günlükleri-2
Ben Kıskanç mıyım?

Roman, 9 yaş ve üzeri
Yazan: Hanzade Servi
Resimleyen: Ali Benice
Fiyat: 42,00 TL
Baskı Detayları: 208 sayfa, enso kâğıt, resimli, siyah-beyaz baskı, sert kapak,
13,5×19,5 cm
ISBN: 9786052854112
Etiketler: Aile İlişkileri, Arkadaşlık, Mizah, Okuma ve Yazma Kültürü, Yaratıcılık

Hanzade Servi hakkında

1978’de doğdu. Anadolu Üniversitesi, İletişim Bilimleri Fakültesi, Basın ve Yayın bölümünü bitirdi. Çeşitli gazete ve dergilerde çalıştı; televizyon ve reklam projelerinde senaristlik ve metin yazarlığı yaptı. 2008 Tudem Edebiyat Ödülleri Gülmece Öykü Yarışmasında Ortanca Balık adlı dosyasıyla Yayınevi Özel Ödülü’nü aldı. 2014 yılında Karakura’nın Düşleri isimli kitabıyla korku öyküleri yarışmasında birinci olan Hanzade Servi’nin Kora ile Kelebek kitabı da, Gülten Dayıoğlu Çocuk ve Gençlik Edebiyatı Vakfı İlkgençlik roman ödülünü kazandı. Hanzade Servi, kitaplarını yediden yüz yetmiş yediye, ayırım yapmaksızın her yaştan ruhlar için yazıyor.

Ali Benice hakkında

1988’de doğdu. Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi, Endüstri Ürünleri Tasarımı bölümünden mezun oldu. 2014 yılında yazdığı ve resimlediği ilk kitabı, Öteki Dünyadan Hafta Sonu Ziyareti yayımlandı. Aynı sene, Efendi’nin Mahzeni isimli roman çalışması, Tudem korku öyküleri yarışmasında üçüncülüğe değer görüldü. Benice, 2016 Tudem Edebiyat Ödülleri Kısa Öykü Yarışması’nda, Öykü Adında Öyküler eseriyle ikinci oldu. Yazmaya ve çizmeye devam ediyor.

edebiyathaber.net (3 Haziran 2021)

Yorum yapın