Sözyüzü Dergisi 4. sayısı çıktı

Şubat 2, 2024

Sözyüzü Dergisi 4. sayısı çıktı

Mersin’de yayımlanan Sözyüzü Dergisi’nin 4. Sayısı çıktı.

Tanıtım bülteninden:

Yayın kurulunda Alihan Demir, Bermal Ceyran, Diren Keser, Erdal Dalgıç, Jana Med İnanç, Saniye Kısakürek ve Faik Güçlü gibi şair ve yazarların yer aldığı dergi yine şiir, öykü, deneme ve söyleşilerle dopdolu. Bu sayının dosya konusu İlhan Sami Çomak. Dergide eserleriyle yer alan isimler şöyle:

Adil Okay, Ahmet Akbayır, Ali Lidar, Alihan Demir, Asım Çetinkaya, Asya Akkaya, Ayşegül Göçmen, Bermal Ceyran, Ciwan Serhedyan, Doktor Çiko, Ebru Güneyan, Ebru Selçuk, Emin Aksu, Erdal Dalgıç, Eyüp Ekinci, Faik Güçlü, Ferzad, Gülhan Yağ, Haydar Ergülen, Hevi Umut, Hicran Aslan, Jana Med İnanç, Kasım Herzem, Mehmet Ali Işık, Musa Karbadağ, Mücahit Göker, Müdessir Oğur, Necla D., Neslihan Ağrı, R’ulaş Karakuş, Roni War, Saniye Kısakürek, Seyyidhan Kömürcü, Turan Dal, Umut Ozan, Yonca Yaşar, Yusuf Bal, Zekiye Şahin.

Üçe ayrılır dünya

Gökyüzü

Yeryüzü

Ve

SÖZYÜZÜ

Bizim olan

Sınırsız sınıfsız

Şiire ve şarkıya yurt olan şiiriyle yola çıkan ve dördüncü sayısına ulaşan Sözyüzü dergisi okurlarını şöyle selamlıyor:

Sesin ve sözün sıcaklığıyla herkese merhaba,

Sözü çoğaltmak, sesleri kulağa ve yüreğe götürmek için çıktığımız yolda düşe kalka dördüncü sayıya kadar gelebildik. Sizleri bu sayımızın heyecanıyla selamlarım.

Edebiyatın sarsılmaz gücüne duyduğumuz inanç, toplumun içinde olduğu her türlü buhranda bile değişimci, dönüşümcü ve devrimci ruhunu kaybetmemiştir.

Tarihsel geçmişimiz bize edebiyatın gücünü ve rolünün yüceliğini her daim göstermiştir. Bu gücün yüceliğiyle yeni bir sayıyla karşınızdayız.

Bu sayıda sizlere ne getirdik? Öncelikle dosya konusu hazırladık. İlhan Sami Çomak. Edebiyata gönül vermiş bir insanın sesini duyurma gayretinde ona sayfa olduk. Nar sayfasıyla dört sayıdır yaptığımız gibi kadının yaşam içindeki zorlu mücadelesine değindik. Hepimizin canını acıtan depreme değindik. Yeni şiirlerin, sözlerin peşine düştük. Yeni çıkan kitaplardan bir demet sunduk sizlere. Kitap eleştirisinden öykülere kadar geniş bir yelpazede kaliteli bir sayı oluşturmaya çalıştık. Geniş bir sofrada hep beraber sözü büyütmeye çalıştık. Ürettiğimiz değere yönelik olumlu olumsuz dönüşlerinizi bekliyoruz. Dergimizin hem sosyal medyada hem de gerçek hayatta paylaşılması için okunması için elinizi taşın altına sokmanızı bekliyoruz.

edebiyathaber.net (2 Şubat 2024)

Yorum yapın