Kitap kazananlar belli oldu!

Ocak 12, 2015

Kitap kazananlar belli oldu!

Aşağıda kazananlar ve yedekler listesinde adı bulunanların, 18 Ocak 2015 Pazar günü saat 12:00’a kadar bilgi@edebiyathaber.net adresine, kargo bilgilerini (ad soyad, telefon ve adres) göndermeleri gerekmektedir.

Not: Kargo bilgilerindeki ad ile yanıt vererek kazanan kişinin adının aynı olması gerekmektedir.

Kazananlar:

1) Ünzile Bulut

2) Hakan Uluçay

3) Alican Sadıç

4) Fatih Kul

5) Meral Çorak

Yedekler:

1) Mücahit Karabulut

2) Ece Gün

3) Öznur Ersoy Üçöz

4) Gülbin Elyagut

 5) Bahar Şahin

***

Aşağıdaki soruyu doğru yanıtlayan 5 kişi, h2o kitap tarafından yayımlanan, Krista Tippett’in “Einstein’ın Tanrısı – Bilim ve İnsan Ruhu Hakkında Konuşmalar” adlı kitabını kazanıyor.

***

Soru: Einstein’ın Tanrısı kitabında yazar Krista Tippett’in bilim ve insan ruhu üzerine konuştuğu kişilerden hangisinin kitabı h2o kitap tarafından ayrıca yayınlanmıştır?

İpucu: Nasıl Ölürüz

***

(Yanıtlar sayfanın altındaki yorum bölümüne bırakılmalıdır. Facebook ve Twitter üzerinden verilen yanıtlar çekilişe dahil edilmeyecektir.)

Kazananlar, 12 Ocak 2015 Pazartesi günü saat: 12:00′ye kadar haberin altında bulunan yorum kısmına, doğru yanıtı yazanlar arasında, bilgisayar programı ile yapılacak çekiliş sonucu belirlenecektir.

Kazananların listesi aynı gün (12 Ocak 2015) 12:30′da edebiyathaber.net üzerinden açıklanacak;  Facebook ve Twitter üzerinden de duyurulacaktır.

Not: Kazananların kargo bilgilerindeki ad ile yanıt veren kişinin adının aynı olması gerekmekte.

Yalnızca Türkiye içindeki adreslere gönderim yapılacaktır. Adresiniz Türkiye dışında ise lütfen çekilişe katılmayınız.

einstein_tanrisi_on_kapak_KKS

Einstein’ın “kişileştirilmiş tanrıyı” reddetmesi bazıları için sapkın bir düşünceydi; ama kendi tabiriyle “kozmik dinsel duyuş” olarak adlandırdığı şey, 21. yüzyılın duyarlılıklarıyla birlikte titreşip çınlayacak denli merak uyandırıcıydı. Artık sosyal hayatımızda bu tür yankılar bulabileceğimiz pek az yer var. Einstein’ın Tanrısı yeni bir alan açarak bu türden yankıları güçlendiriyor ve indirgemeci çözümlemelerden sizi azat ediyor.

Amerikalı yazar Krista Tippett, cerrah MEHMET ÖZ’den astrofizikçi JANNA LEVIN’ne, Darwin’in biyografi yazarı JAMES MOORE’dan psikolog ve şair ANITA BARROWS’a, ilahiyatçı JOHN POLKINGHORNE’dan ruhun biyolojisinin peşindeki cerrah SHERWIN NULAND’a kadar pek çok günümüz aydınıyla bilim, insan ruhu, din ve inanç üzerine sohbetler gerçekleştiriyor.

“Tanrı, evrenle zar atmaz,” diyen Einstein’ın tanrısından hareketle bazı dini metin ve dindar bakış açılarının, zayıf yanları ve kusurlarıyla değerlendirildiği sohbetlerde, bilimin kesinlik saplantısının (kuantum fiziğiyle beraber) “bilimsel” olamayacağına da dikkat çekiliyor.

İyi-kötü, bilim-din karşıtlığına savrulmadan çarpıcı gözlemler, şaşırtıcı deneyimler, kültürel birikimler eşliğinde samimi ve düşündürücü görüşler.

Hem inanca hem de bilimsel görüşe ihtiyacımız var, kolaycılığına düşmeyen cesur hesaplaşmalar…

edebiyathaber.net (05 Ocak 2015)

Yorum yapın